17. kolo
18.12.2011 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Kaiserslautern opět potvrdil domácí nepohodu, Hannover si odváží bod

Rudí ďáblové doma znovu nedokázali vstřelit více, jak jednu branku, ta nakonec stačila s Hannoverem pouze na těsnou dělbu bodů. Oba celky tím jen potvrdily své aktuální rozpoložení, na výhru se v obou táborech čeká již sedm utkání.

Kaiserslautern začal posilněn bodem z Westfalenstadionu hodně aktivně, tlačil se dopředu a chtěl co nejdříve otevřít skóre. Ovšem tady se začala ukazovat největší letošní zhouba Rudých ďáblů, kteří se na branku nadřou, jako nikdo jiný. Velkou příležitost měl Fortounis, jenž už byl s balónem ve vápně, v poslední chvíli se mu však postavil do cesty Pogatetz, z celé akce tak podobně jako z dalekonosného pokusu De Wita nic nebylo.

A aby toho nebylo málo, tak hned ještě v téže minutě udeřilo na opačné straně. Chahed nakopl pro mnohé již ztracený balón dopředu, kde Abel v rozhodující chvíli podklouzl a připravený Abdellaoue jeho zaváhání s povděkem využil - 0:1.

Poté se hra diametrálně přesypala, najednou to byly 96ky, kdo dřímal v rukou dirigentskou taktovku a po půlhodině hry si vypracoval další šanci. Opět u toho byl chybující Abel, jenž šel do Abdellaoueho až příliš bohorovně, norskému reprezentantovi se však poté zamotal míč pod nohy a z celé akce už poté nic nebylo. V závěru poločasu měl stoprocentní možnost na vyrovnání Kouemaha, jemuž balón skvěle předložil Fortounis, kamerunský střelec ovšem trestuhodně minul.

Do druhé půle se Marco Kurz rozhodl hru svého týmu pořádně rozhýbat, s tímto posláním dorazili na trávník Nemec a Shechter, kteří nahradili De Wita s Kouemahou, což stavělo ambice Kaiserslauternu na jasnou rovinu. A tyto změny se hned začaly ukazovat jako povedené, domácí se do svého soupeře s chutí zakousli a nevypadalo to, že by chtěli přestat. Ovšem na dlouhou dobu stála za zmínku jenom nepřesná Bugerova rána.

To se ale přece jen změnilo po půlhodině hry. Nejprve ještě neuspěl znovu Bugera, o chvíli později se však po levé straně prohnal Sahan, zpětnou přihrávkou potom oslovil ve středu pole Nemece, který přízemní ranou zaslouženě vyrovnal - 1:1.

Ani poté však tlak Rudých ďáblů neslábnul. Dokonat obrat mohl téměř vzápětí aktivní Fortounis, v tísni ovšem napálil pouze Zielera. Reprezentační brankář měl po celý druhý poločas neustále plné ruce a nohy práce, zasahovat musel hned dvakrát i proti střídajícímu Shechterovi, ten ale ani jednou Zielera výrazněji neohrozil.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele