6. kolo
26.09.2010 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 2:1

Stevu McClarenovi se změna rozestavení zlatě vyplácí, jeho Wolfsburg totiž potřetí v řadě zvítězil a po katastrofálním startu už je na dostřel pohárovým pozicím. O výhře 2:1 nad Freiburgem rozhodly dvě trefy Grafiteho, kterému asistoval krajan Diego.

Od samého úvodu se hrála velice otevřená partie a favorizovaným domácím trvalo pěkných pár minut, než dokázali v ofenzivě něco předvést. Aktivitou hýřil Grafite, který si nejprve u sudího Schmitda nevymodlil penaltu po kontaktu s Butscherem, ve 25. minutě ale sám otevřel skóre. Po Diegově standardce si brazilský útočník odstrčil Schustera a díky tomu se dostal k hlavičce, kterou Pouplin lacině propustil do sítě - 1:0.

Navrátilec do hostující svatyně měl problémy i o chvíli později, kdy neudržel v rukavicích centr, Kjaer ale jeho zaváhání využít nedokázal. V 36. minutě tak přišla chvíle Freiburgu, který soupeře pěknou chvíli drtil v jeho šestnáctce a Benaglio chytil patičku Abdessadkiho, následně se ale míč po střele Putsily odrazil od Kjaera k Cissému a ten střelou o břevno srovnal na poločasových 1:1.

Hostující kanonýr, který se šesti góly vede střeleckou tabulku celé soutěže, mohl skóre otočit brzy po změně stran, jenže po přistrčení Caliguiriho nepochopitelně minul prázdnou branku. Dvojnásob ho to mohlo mrzet vzápětí, ale po Diegově rohu o kousek minul šibenici hlavičkující Grafite a pár minut nato Džeko neuspěl proti Pouplinovi.

Vlci ale byli lepší a v 64. minutě šli po zásluze do vedení. Branku znovu zařídila "brazilská klika", když Diego zahrával standardní situaci a Grafiteho hlavička tentokrát neměla chybu - 2:1. Za chvíli už mohl být na světě hattrick, když domácí střelec patičkou zakončil po centru od Schäfera, ale Pouplin byl pozorný. V závěru ještě hosté podnikli několik nebezpečných výpadů, ale když i Schusterova dělovka skončila v Benagliově náruči, mohli domácí slavit.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele