2. kolo
28.08.2010 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - Hannover 96 1:2

Schalke korunovalo hororový vstup do sezóny, když na domácím hřišti prohrálo 1:2 s outsiderem z Hannoveru. Pro domácí tým to byla druhá porážka tímto poměrem, to Dolnosasové naopak stejným skóre vyhráli i v prvním kole a po zaslouženém tříbodovém importu okupují přední pozice.

Domácí favorit se v první půlhodině snažil rehabilitovat se za nuzné vystoupení z minulého zápasu, jenže i přes územní převahu se mu to moc nedařilo. V jedenácté minutě sice dostal míč do sítě Farfán, mimochodem dosud jediný domácí střelec v soutěžních zápasech, branka ale nebyla uznána, protože balon při předcházejícím rohovém kopu opustil hřiště. Dobře bránící hosté pak dopřáli soupeři ještě jednu příležitost, když na levé straně dostal mnoho času a prostoru Farfán, na jeho pas ale nedosáhl ani Edu, ani Raúl.

V 31. minutě tak přišla pro S04 ledová sprcha. Abdellaoue oslovil Rausche, který ideálně zpracoval balon, obešel Matipa a sám před Neuerem zachoval klid - 0:1. Domácí tým byl totálně mimo a ještě mohl být rád, že do šatny odcházel pouze s jednobrankovým mankem. Sám před brankou totiž nezužitkoval příležitost Stoppelkamp, a když se chvíli nato zjevil před Neuerem osamocený Ya Konan, trefil jen tyčku.

Co se ovšem Hannoveru nepovedlo před pauzou, podařilo se krátce po ní. Běžela 49. minuta, kdy po naprostém chaosu v obraně Schalke nešťastně tečoval míč Jones do běhu Abdellaoueho a ten bez větších problémů zvýšil na 0:2 z domácího pohledu. Königsblauen zase chvíli trvalo, než se vzpamatovali, a po hodině hry to byl znovu Farfán, kdo střílel, byť nepřesně.

O chvíli později se snažil něco s výsledkem udělat Edu, jenže s jeho hlavičkou neměl Fromlowitz sebemenší potíže. Hráči H96 byli silní v osobních soubojích a nenechávali soupeři příliš mnoho prostoru, což platilo do 83. minuty. Nemohlo to být jinak než ze standardky, kterou zahrál Rakitić a hlavičkující Jones dal domácím ještě naději - 1:2. Nic víc ale hosté již nedovolili a naopak v závěru mohli prostřednictvím Djakpy a Ya Konana přidat pojistku. Sic se tak nestalo, to ovšem "šestadevadesátky" příliš mrzet nemusí.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele