23. kolo
19.02.2011 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 2:1

Freiburg dokázal otočit domácí zápas s Wolfsburgem a i nadále tak zůstává na dostřel pohárovým příčkám. Vlci se naopak povážlivě přibližují sestupovému pásmu.

Domácí trenér Robin Dutt udělal oproti porážce v Gelsenkirchenu dvě změny v základní sestavě. Místo Jendriška s Caligiurim se na trávníku objevili Rosenthal a Putsila. Do hostující sestavy se vrátil po jednozápasové pauze Diego, kvůli zranění stehna ale chyběl Grafite. Do stoperské dvojice se vedle Arneho Friedricha postavil Riether, jehož místo na kraji zabral Pekarík. Zraněného Benaglia nahradil krajan Marwin Hitz.

První příležitost si vybojovali domácí. Psala se 2. minuta, roh rozehrával Bastians a k zakončení se dostal Nicu, Hitze však ohrozit nedokázal. Postupem času byli domácí hráči o poznání aktivnější, ale naráželi na zformovanou a dobře organizovanou obranu VfL, a tak se do žádných větších šancí nedostávali. Zhruba po 20 minutách převzali iniciativu hosté. Ale nejprve Cícero a následně ani Helmes nedokázali překonat výborného Baumanna.

Na úvodní branku jsme si museli počkat do 28. minuty. Hasebe rozjel akci, přistrčil do strany na Schäfera, jenž našel na pravé straně dobře nabíhajícího Tuncaye, který ještě přihrál Helmesovi, jenž už si v zakončení věděl rady - 0:1. Ve 41. minutě vystřídal zraněného Rosenthala Stefan Reisinger, a jak se později ukázalo, tak šlo o rozhodující moment zápasu. S přicházejícím koncem prvního poločasu se dostavil mírný tlak domácího Freiburgu a výsledkem byla vyrovnávací trefa střídajícího Reisingera. Putsila přihrál do středu Reisingerovi, který s míčem ještě udělal několik kroků a potom dobře umístěnou přízemní střelou k levé tyči překonal bezmocného Hitze - 1:1.

O poločasové přestávce přišla jedna změna v hostujícím týmu. Nevýrazného Tuncaye nahradil Askhan Dejagah. Úvodní čtvrthodinka druhé půle byla spíše taková rozkoukávací, ale potom měli domácí během tří minut tři šance ujmout se vedení. V 58. minutě nejprve neuspěl po centru Reisingera hlavou Flum, následně se do šance dostal sám Reisinger, ale Hitz byl bezchybný. Nakonec pálil z 20 metrů ještě Flum, ale mířil těsně vedle levé tyče hostující svatyně.

Když už se zdálo, že by se mohli dostat Vlci zpátky do hry, tak domácí udeřili podruhé. Reisinger s míčem překonal půlku hřiště, následně přihrál do středu Cissému, jenž z hranice pokutového území zamířil přesně - 2:1. V poslední čtvrthodině se hosté snažili alespoň o vyrovnání, agilní byl v tomto směru hlavně Diego. V 73. minutě vyslal tvůrce hry VfL zajímavou střelu z pokutového území, ale Baumann se zaskočit nenechal a byl u tyče včas. Čtyři minuty před koncem se dostal do šance ještě střídající Mbokani, ale Baumann se vytáhl i proti jeho střele a uchránil tak pro svůj tým tři body.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
klokan.paul

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1, všichni jsme se tak nějak trefili ! Wolfsburgu Litti pomůže !?!? Ale na svatýho Jindejše a do 2BL !! mimochodem uráááááá !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele