29. kolo
09.04.2011 15:30 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 3:2

Nejvíce branek v dosavadním průběhu kola viděli diváci ve Freiburgu, kde domácí SC i v oslabení dokázalo otočit skóre a po výhře 3:2 má stále šanci na pátou pohárovou příčku, zatímco Hoffenheim zřejmě již zůstane trčet v šedivém středu tabulky.

Z utkání neuběhlo ani šedesát vteřin a už musel Starke v hostujcí svatyni předvést veškeré svě umění, aby po standardce Schustera zneškodnil Butscherovu hlavičku. Na druhé straně hřiště kontrovali Mlapa s Babelem a druhý jmenovaný přinutil také Baumanna k vynikajícímu zákroku. Šancí bylo skutečně dost, freiburský střelec Cissé těsně přestřelil a hoffenheimský Mlapa ztroskotal na Baumannovi.

Ve 23. minutě se ale už síť třepala a bylo to v brance hostů, Schuster totiž zakroutil míč z rohového kopu tak šikovně, že ten bez cizího přičinění zaplul až na místo určení - 1:0. Vedení Freiburgu ale vydrželo jen deset minut, pak se pokusil Krmaš napravit Toprakovu hrubici a v šestnáctce fauloval Mlapu, za což byl vyloučen a pokutový kop navíc zužitkoval Ibišević - 1:1. TSG převzalo iniciativu a ve 42. minutě otočilo skóre, Ibišević tentokrát nahrával a k pravé tyči zakončoval Babel - 1:2.

Ještě před koncem první půle mohl přidat dokonce třetí branku Rudy, jeho střela ale cíl o chloupek minula. Po obrátce Rudy tentokrát centroval a Compper dotlačil míč do branky, jenže si při tom pomohl rukou, což sudímu Starkovi neuniklo. Chvíli nato se předčasně radovali i domácí, Cissého úspěšnou hlavičku znehodnotilo ofsajdové postavení Makiadiho. Freiburg se každopádně i o deseti lidech zvedl a v 60. minutě se dočkal vyrovnání, když Braafheid v pokutovém území fauloval Caligiuriho a šanci na osamostatnění se v čele tabulky střelců si nenechal ujít Cissé - 2:2.

Vrátit vedení mohl Hoffenheimu Sigurdsson, jinak ale nadále pokračovali v útočení freiburští a v 78. minutě se po zásluze dočkali. Znovu u toho byl Schuster, po jehož standardní situaci nastal v hostující defenzivě totální chaos a toho se štěstím využil domácí kapitán Butscher - 3:2. Ve zbývajících deseti minutách již Hoffenheim nic převratného nepředvedl a z Breisgau odjíždí s prázdnýma rukama.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele