21. kolo
05.02.2011 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - VfL Wolfsburg 1:0

Hannover i díky zaváhání Diega, jenž zahodil penaltu, ovládl dolnosaské derby a zůstává tak na pohárových příčkách. Naopak Vlci se po druhé porážce v řadě nebezpečně přiblížili sestupovým příčkám.

Hostující trenér Steve McClaren udělal oproti poslednímu zápasu několik změn. Do obrany se vrátil Kjaer a místo Riethera s Mandžukićem nastoupili nové posily Jan Polák a Tuncay Sanli. Další výrazná posila Patrick Helmes zůstala pouze na lavičce náhradníků. Zápas začal ve strhujícím tempu. Do první šance se dostali hostující Vlci. Schäfer utekl po levé straně a nacentroval do pokutového území na Dejagaha, s jeho zakončením si ale Ron-Robert Zieler poradil.

Hned vzápětí ale udeřilo na druhé straně. Standardní situaci rozehrával Rausch, následně se k míči dostal Pinto a z 20 metrů prostřelil Diega Benaglia - 1:0. Po vedoucím gólu byl ještě více vidět rozdíl v aktuálním rozpoložení obou týmů. Ve 21. minutě se ke střele dostal Stindl, hostující brankář si však tentokrát věděl rady. Minutu před koncem prvního poločasu mohlo být vyrovnáno. Opakovala se situace z úvodu zápasu. Schäfer nacentroval z levé strany na Dejagaha, jenže než hostující středopolař stihl vystřelit, tak ho o míč odebral Pogatetz.

O přestávce se rozhodl hostující trenér zareagovat na nepříznivý vývoj a Josuého tak nahradil Patrick Helmes. Ve 48. minutě se dostal ke střele zpoza pokutového území Diego, zamířil ale jen těsně vedle levé tyče domácí svatyně. O chvíli později se dostal na druhé straně k podobné střele Rausch, ale Benaglia z klidu nevyvedl. V 62. minutě se po centru Rausche z levé strany dostal k míči Abdellaoue, ale než stačil zakončit, tak zasáhl bezchybný Haggui.

S postupujícím časem se rozhodl hostující kouč k dalším změnám. Stáhl Tuncaye s Grafitem a na trávník poslal Cícera s Mbokanim. Jedinečnou příležitost na vyrovnání spálil v 80. minutě Diego. Nejprve ho Pogatetz v pokutovém území fauloval, následně si sám Brazilec stoupl k pokutovému kopu, ale trefil pouze břevno Zielerovy branky. Hannover si tak připisuje další domácí vítězství a znovu se tak přiblížil evropským pohárům.

Autor: Jiří Vojík / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele