7. kolo
02.10.2010 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - 1. FC Kaiserslautern 2:1

Hamburk díky otočení zápasu s Kaiserslauternem přerušil svou čtyřzápasovou šňůru bez výhry. Naopak hosté si ji prodloužili na zápasů pět.

Svěřenci Armina Veha ale měli do utkání nejhorší možný vstup, jaký mít mohli. Faul Westermanna na Illičeviće potrestal ze sedmnácti metrů povedenou ránou Srdjan Lakić. HSV jako by bylo vykolejeno a mohlo inkasovat znovu. Eliův pokus na vlastní branku a Illičevićova rána do břevna ale přesným zásahem hostí neskočily.

Největší šanci domácích ve 28. minutě zahodil Ruud van Nisterlooy. Po převzetí míče od Zé Roberta nedokázal ze tří metrů rozvlnil síť. Hned o deset minut později toho měl tak akorát dost domácí kouč Veh a rozhodl se pro radikální krok - českého reprezentanta Davida Jarolíma nahradil na hřišti pozdějším hrdinou Kaćarem. Tři minuty před přestávkou pak ještě odmítl možnost navýšit vedení FCK Amedick.

Změna stran byla snad jedinou změnou v úvodu druhé půle. HSV drželo míč, kombinovalo, ale zcela neúčinně, neboť se v jeho hře vyskytovalo spoustu nedorozumění, špatných přihrávek a špatných načasování. Kaiserslautern několikrát odmítl rozhodnout o utkání, ve svých šancích neuspěli jak Illičević tak i Walch.

Jen pět minut po zahozené šanci Walcha protrhli domácí trápení. Elia přenechal míč Zé Robertovi, ten odcentroval do pokutového území soupeře, na jeho centr si naskočil Gojko Kaćar a z pěti metrů hlavou vstřelil svůj první gól v novém působišti.

HSV najednou bylo lepším týmem, van Nisterlooyova rána byla ale zblokována a Kaćarovu další hlavičku zlikvidoval Sippel. I hosté mohli zvrhnout osud utkání na svou stranu, Illičević ale mířil moc vysoko a Jan Morávek postrádal v zakončení klid.

Rozhodnutí tak přinesla až 84. minuta, kdy Pitroipův dravý průnik zužitkoval Eric-Maxim Choupo Moting.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele