6. kolo
25.09.2010 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

FC St. Pauli - Borussia Dortmund 1:3

Dortmund pokračuje na vítězné vlně, tentokrát vyplenil hřiště St. Pauli a upevnil si druhou příčku. Bundesligový nováček byl sice Borussii místy zdatným soupeřem, po změně stran ale už hostům nestačil a doma tak zatím zůstává neúspěšný.

Na vestfálském týmu bylo od samého začátku znát sebevědomí, kterého nabyl během čtyř předchozích vítězství, a domácí zaostávali. Nejprve vyzkoušel pozornost Kesslera Barrios, vzápětí pálil nad branku Kagawa a v sedmnácté minutě se již třepetal míč v hamburské síti. Kagawa si skvěle narazil s Barriosem a nacentroval na hlavu Großkreutze, který z malého vápna již neměl problém - 0:1.

St. Pauli sice nechyběly pohyb a zaujetí pro hru, zato ale přesnost, proto také bylo vyrovnání z 26. minuty překvapením. Akce to nicméně byla parádní - Takyi dopravil míč až k vápnu, kde ho Bartels patičkou předložil Hennigsovi a ani jeho střela neměla chybu - 1:1. Domácí byli najednou o něco lepší s několik jeho kontrů vypadalo velice nebezpečně, dvě Ebbersovy příležitosti ale vyšly naprázdno.

I po změně stran jako první zahrozilo St. Pauli, když se po střele Ebberse odrazil míč k Hennigsovi a s jeho hlavičkou měl Weidenfeller mnoho potíží. O dorážce ani nemluvě, Bartels ale prázdnou branku přestřelil a v 50. minutě ho to mrzelo dvojnásob. Barrios se prosadil na kraji šestnáctky a posunul míč Götzemu, který zpětnou přihrávkou našel Kagawu a ten uklidil míč ke vzdálenější tyči - 1:2.

Domácí tým byl poté zcela mimo hru a BVB se rozjelo. Nejprve Sahinovu střelu vytěsnil na tyč Kessler, který v 61. minutě vyřešil i střelu Barrriose, jenže proti dorážejícímu Großkreutzovi už byl bez šance - 1:3. Zbytek utkání již Borussen v poklidu dohrávali a nepřipustili žádnou velkou šanci. Naopak na druhé straně mohl vítězství korunovat střídající Lewandowski, oproti středě se mu ale tentokrát brankáře přelobovat nepodařilo a zápas tak skončil 1:3.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
Honda

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

dormund zatim vali a lepsi to bude když se pak uzdraví zidan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele