23. kolo
19.02.2011 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - FC St. Pauli 2:0

Dortmund si dokázal bez problémů poradit se St. Pauli a připisuje si tak hodně důležitou výhru. Aktuálně má na čele tabulky třináctibodový náskok, ale největší konkurenti mají ještě zápas k dobru.

Hostující trenér Holger Stanislawski udělal oproti středečnímu derby s HSV několik změn v základní sestavě. Zraněné Asamoaha s Bollem nahradili Ebbers a Sukuta-Pasu, důvěru nedostali také Bartels a Volz, na jejichž místech se objevili Hennings a uzdravený Oczipka. Distancovaného Zambrana nahradil uzdravený Fabio Morena a změna se nevyhnula ani brankářskému postu, kde se opět objevil Thomas Kessler.

Utkání začalo ve svižném tempu, byli to hlavně domácí, kteří se tlačili dopředu a snažili se co nejdříve ohrozit hostující svatyni. První šance na sebe nenechala dlouho čekat, to se psala teprve druhá minuta. Lewandowski vyslal dobrou přihrávku na nabíhajícího Großkreutze, ten si míč dobře zpracoval a vystřelil, dobře však zasáhl vybíhající Kessler a míč vyrazil. Za čtyři minuty se dostal ke střele z 20 metrů Sahin, ale jeho skákavá střela mířila vedle levé tyče hostující branky.

V 11. minutě musel udělat hostující kouč první vynucenou změnu, zraněného Osczipku, který se na trávník snažil ještě vrátil nahradil Volz. BVB mělo v té době výrazně navrch, ale výraznější šance pořád nepřicházeli. To se změnilo ve 22. minutě. Po ose Hummels - Barrios - Schmelzer vyslal posledně jmenovaný do úniku Großkreutze, který si dobře pokryl míč před vracejícím se Lehmannem a následně se snažil prostřelit vybíhajícího Kesslera, ten byl ale opět bezchybný.

Další příležitost si domácí vypracovali po půlhodině hry. Sahin nejprve dobře přihrál Barriosovi, který se na hranici vápna uvolnil, ale jeho následnou střelu zablokoval Thorandt. Míč se však vrátil zpátky k Sahinovi, který se moc nerozpakoval a z velké dálky vyslal nádhernou střelu mířící do levého horního rohu hostující branky, Kessler se ale i tentokrát vytáhl a střelu vyrazil na roh. Ve 36. minutě se dostalo k ohrožení branky také St. Pauli. Hennings ale ze standardní situace nedokázal zamířit přesně.

Tři minuty nato se už domácí hráči radovali. Sahin vyslal dopředu Götzeho, ten se s míčem otočil a potom vrátil zpátky domácímu tvůrci hry, který pěkným centrem našel na levé straně pokutového území Barriose, jenž si levou nohou zpracoval, otočil se kolem Volze a následně pravou nohou překonal bezmocného Kesslera - 1:0. Ve 42. minutě se ke střele z levé strany pokutového území dostal Großkreutz, ale hostující brankář si tentokrát poradil.

O poločasové přestávce provedl hostující trenér změnu. V prvním poločase nevýrazného Sukutu-Pasa nahradil Fin Bartels. Hosté si nejprve vybojovali zajímavou standardní situaci, ale nedokázali z ní nic vytěžit a navíc hned z protiútoku udeřilo na druhé straně. Schmelzer se prohnal s míčem po levé straně, přesným centrem našel Barriose, ten si dobře zpracoval, obtočil kolem Moreny a potom se snažil najít nabíhajícího Lewandowského, míč si ovšem srazil do sítě hostující stoper Gunesch - 2:0.

Po hodině hry přišlo mírné uspokojení domácích a rázem mohlo být sníženo. Bender příliš dlouho vyčkával, míč mu mezitím sebral dobře napadající Takyi, přistrčil Ebbersovi, který ještě vrátil na nabíhajícího Henningse, jehož následnou střelu ale bez sebemenších problémů chytil Weidenfeller. V 67. minutě přišla další možnost St. Pauli. Po odraženém míči se z hranice pokutového území dostal ke střele Volz, mířil těsně vedle pravé tyče domácí branky.

Za další dvě minuty se ke střele dostal na druhé straně Lewandowski, ale ani on nemířil přesně. O minutu později střílel Piszczek, Kessler si ale s jeho střelou poradil. Domácí v té době hráli na rychlé protiútoky, další takový přišel v 83. minutě. Aktivní Schmelzer přihrál z levé strany do středu na Barriose, ten ještě přistrčil do strany da Silvovi, jehož dobrou střelu směřující k pravé tyči vyrazil výborný Kessler. Dortmund si tak připisuje před zápasem v Allianz Areně velice důležité tři body.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jednička ale jednoduché to nebude

Reagovat
klokan.paul

3:1

Reagovat
Tomtaf

5:1

Reagovat
vanGomm

Dortmud má 2 remízy,tak teď by měl už vyhrát,ale za kurz 1,20 to ani snad nestojí za to.

Reagovat
smazaný uživatel

Holger Stanislawski udělal tolik změn, co dělá s oblibou po každém vyhraném zápase s oblibou LvG !!! , jako projev díků hráči za dpbře odvedený výkon ! Asi si prošlapává cestičku do BVB, až odejde Klopp do Bayernu ! Tohle mě před zápasem nenapadlo, takže chyba v tipu : jednoduchý to bylo ! Takhle miluje Bayern prusskej diletant ! Jako LvG !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele