7. kolo
03.10.2010 17:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 2:0

Obhájce titulu Bayern se pomalu, ale jistě začíná usazovat v dolní polovině tabulky. Podruhé v řadě prohrál, tentokrát ve šlágru kola nestačil na Borussii Dortmund, která si tak vítězstvím 2:0 upevnila druhé místo a může směle stíhat vedoucí Mainz.

Bayern se obvykle na důležité zápasy umí připravit a i na začátku toho dnešního to tak vypadalo. Hostující tým se dobře pohyboval, nenechal rychlým hráčům soupeře ani píď prostoru a mohl jít také brzy do vedení. Už v sedmé minutě si na Schweinsteigerovu standardku naběhl zcela volný Gómez, na dlouhou nohu ale branku minul a mohl se chytat za hlavu. V době přihrávky sice stál v ofsajdu, to ale postranní sudí nepostřehl.

Mladý tým Borussie se snažil rozproudit útočný dynamit z předchozích zápasů a jeho hráči toho hodně naběhali, jenže ve finální fázi se jim nedařilo a před pauzou je málem ztrestal opět aktivní Gómez. Ten si naběhl na perfektní pas Schweinsteigera, v šestnáctce zasekl Subotićovi a procedil míč mezi nohama Weidenfellera, ten ale se štěstím dokázal míč odvrátit nad branku.

Do druhého poločasu místo zraněného van Buytena vyběhl Demichelis a pro Bayern se toto nucené střídaní neukázalo být tím nejšťastnějším. V 51. minutě to byl právě argentinský stoper, kdo odrazil míč jen k Benderovi, jenž ho posunul Barriosovi a jeho rána díky teči Badstubera skončila mimo Buttův dosah - 1:0. Dortmund měl najednou jasně navrch a devět minut nato se mu po Demichelisově ruce naskytla slibná standardka, kterou v nádhernou střelu před zeď zužitkoval Nuri Sahin - 2:0.

Mnichované stejně jako v prvním poločase hodně drželi míč, to jim samo o sobě ale příliš platné nebylo, zvlášť když v defenzivě byli zranitelní. To vycítil především Barrios, který nasadil jesličky Badstuberovi a z úhlu napálil tyčku, zatímco dorážející Blaszczykowski už hlavou netrefil. Ve žlutočerném triku se dnes příliš neprosadil Kagawa a místo něj přišel na hřiště čtvrt hodiny před koncem Lewandowski, který měl hned dobrou příležitost, při které ale nemířil přesně.

Bayernu mezitím k trvalejšímu tlaku nepomohl ani příchod Oliće, který se do dějin utkání zapsal žlutou kartou, úřadující bundesligový mistr už na zvrat očividně neměl a byl snížení rozhodně více vzdálen než Dortmund třetí brance. Tu mohl dát například agilní Lewandowski, který zakončoval po kombinaci s Großkreutzem, z voleje ale mířil o chloupek vedle. V samotném závěru se pak Olić přece jen připomněl a mohl na poslední chvíli vykřesat naději, ani nadvakrát ale míč do branky nepropasíroval a BVB už dvoubrankový náskok udrželo.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 FCB!!!

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 - 3

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej katastrofální vstup do sezony nebyl ani za Klinsmana! Van Gaal má problém a BAYERN musí jednat Je nutný aby Honess zasáhl FCB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Změna trenéra by situaci nevyřešila :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, je to sice katastrofální vstup. Ale srovnejme si fakta a údaje.

Za Klinsmana, byli všichni hráči fit a Ribéry běhal jako o závod

Van Gaal nemá k dispozici ani Robbena ani Ribéryho, kteří byli nejdůležitějšími tahouny hry.

Za Klinsmana byl útok Klose-Toni o pár let mladší a tudíž produktivnější, a v těch letech byl fotbal ofenzivnější a všichni se neřídili metodou Mourinho ala Inter, tim mam na mysli půl zápasu bránit a pak hrát na 2 protiútoky a vyhrát 1:0.

Tudíž, přestože bayernu chybí produktivita, tak přestože je to špatný, neni to nejhorší. Bylo to teprv sedmý kolo. Kdo by za Klinsmana po sedmém kole čekal, že Wolfsburg bude v květnu dávat pětigólový výklepy a vyhraje ligu ?

Víš, neni to o tom, že se každej rok bude měnit trenér. O trenérovi to neni, vim to sám hraju fotbal. Jde o to, že hráči jsou pod psychyckým nátlakem. Jak ze strany vedení, trenéra, a před sebou samotnými. Jde o to, že když musíš a potřebuješ vyhrát, tak jdou události naopak, protože cítíš frustraci a ne tu neúpsonou nenažranou chuť po vítězství, která vychází z nitra. Cítíš se tak, že potřebuješ vyhrát. A když potřebuješ nikdy to nejde.

Hoeness by měl naopak zůstat v klidu a přiznat si tyto fakta. Změna trenéra nic nevyřeší. Koupit nějakýho toho hráče na úrovni Robbena taky nic nevyřeší, může bejt zraněnej stejně rychle jako Ribéry s Robbenem. Chce to jen čas, a trochu optimismu.

Za tejden se hraje doma s Hanoverem, tak úspěšná série začne.

Nebojte

Bloomberg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele