12. kolo
14.11.2010 17:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FC Norimberk 3:0

Družina Louise van Gaala musela toto bavorské derby za každou cenu zvládnout. Od začátku byl Bayern aktivnějším mužstvem a zcela zaslouženě vyhrál 3:0, navíc se dobrými výkony prezentovali navrátilci Breno a Ribéry.

Domácí Bayern vstoupil do utkání hodně aktivně a na jeho hráčích byl vidět obrovský hlad po vítězství. Svěřenci kouče van Gaala důrazně napadali a nedali tak hostujícím fotbalistům moc prostoru pro rozehrávku.

Už v desáté minutě mohli diváci slavit první branku utkání. Pranjič si skvěle ťukl míč s Kroosem a poté předložil Mariu Gomezovi parádní přihrávku před prázdnou branku - 1:0. Kdo však čekal, že po tomto momentu přijde ještě intenzivnější tlak domácích, ten se mýlil. Bayern sice kontroloval hru, jasně dominoval, ale do větších příležitostí se po vstřelené brance nedostal. Bylo vidět, že Norimberk už dávno není často chybujícím mužstvem, jeho obrana byla výborně organizovaná, ale směrem dopředu to především díky dobrému presinku domácích skřípalo.

Za zmínku by v prvním poločase stály ještě střely Kroose a Schweinsteigera, které obě hostující brankář Schäfer vytěsnil mimo tři tyče. Do druhého poločasu poslal Louis van Gaal uzdraveného Brena místo Martina Demichelise. Také hostující trenér Hecking zareagoval, když stáhl Hegelera a toho nahradil Frantz.

Právě nový muž na hřišti hodně zatopil van Buytenovi, když ho nechal stát na hranici vápna a předložil skvělou nabídku Schieberovi, který však z hranice malého vápna branku přestřelil. Ihned poté přišel logický trest - nedáš, dostaneš. Pranjič opět našel Gomeze, který byl faulován hostujícím brankářem a nařízenou penaltu Phillip Lahm bez potíží proměnil.

Velký návrat se konal také v 70. minutě, kdy velmi dobře hrajícího Kroose nahradil Franck Ribéry. Francouzský fotbalista o sobě dal okamžitě vědět. Narazil si s Pranjičem a poté neskutečně rychle obešel dva hráče hostí, naservíroval milimetrovou přihrávku Müllerovi, který ke smůle domácích ztroskotal na skvělém reflexu Schäfera.

Ribery svou rychlostí dostal o pár minut později pod tlak Judta, ten jen odevzdal míč Schweinsteigerovi, který poslal do úniku Müllera, ten však opět nedal, když hostující brankář vyrazil na roh. Bayern to mrzet nemuselo, protože okamžitě z rohového kopu se hlavou trefil Mario Gomez - 3:0.

Schäfer pak jen prokázal svou frustraci, když přihrál míč na vápno svému stoperovi mezi dva hráče. Schweinsteiger vyhrál souboj, ale poté tváří v tvář Schäferovi poslal míč jen nad branku. Utkání už se hrálo opravdu jen na jednu branku, Norimberk byl pod velkým tlakem. Do konce utkání už se nic důležitého neudálo,a tak Bayern přehrál svého bavorského soupeře jasně 3:0.

Autor: Michael Künzel / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bayernu se v lize nedaří,ale věřím stále v obrat a utok na tiutl 4:2 FCB!!!

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN!!!BAYERN!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele