17. kolo
19.12.2010 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 2:2

Leverkusen nedokázal využít zaváhání Dortmundu a místo toho přišel o druhou příčku. Doma sice byl celek z města farmacie lepší, hosté z Freiburgu ale prokázali své kvality a i bez kanonýra Cissého završili veleúspěšný podzim remízou 2:2.

Domácí favorit od úvodních minut dominoval, jako první ovšem měli hosté zajímavou příležitost, v níž Reisinger vyzkoušel pozornost Giefera. Leverkusenu se dlouho nedařilo dostat do šance, po čtvrthodině ale fauloval Schuster ve vápně Barnettu a následnou penaltu s obvyklým přehledem proměnil Vidal - 1:0. Chvíli nato po spolupráci s Augustem pálil Sam, Baumann byl ale u tyče připraven včas.

Freiburští se zuby nehty bránili, ve 24. minutě ale předvedli skvělý kontr, na jehož konci zužitkoval Rosenthal centr Reisingera, zbavil se bránícího Reinartze a trefil se přesně na zadní tyč - 1:1. Následně se hra mírně vyrovnala a do konce poločasu už nebyla k vidění žádná větší šance; otřesné podmínky a nemalá vrstva sněhu na tom měly nepochybný podíl.

Po obrátce se pokračovalo v podobném duchu, Bayer měl navrch a naskytly se mu i nějaké příležitosti, žádná ovšem nebyla toho kalibru, aby z ní mohli domácí udeřit. To se naopak povedlo hostům v 65. minutě, z pravé strany poslal do šestnáctky míč Nicu a Reisinger ho uklidil k levé tyči, stejně jako jeho spoluhráč v prvním poločase - 1:2.

Sedm minut nato přišel na hřiště domácí šutér Kießling a hned hru svého týmu oživil. Jeho kolega Helmes hned zužitkoval přihrávku Augusta a překonal Baumanna, stál přitom ale v ofsajdu. V 75. minutě ale již bylo vyrováno, Kießling se prosadil po pravé straně a vyzval Helmese, který se trefil mezi Baumannovy nohy - 2:2. Bayer chtěl všechny body a Kießling mohl rozhodnout, jenže se tak nestalo a vyhrát mohl i Freiburg, Butscherova hlavička ale cíl těsně minula, a tak zápas skončil dělbou bodů.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pro nas (Bayern) nejlepsi vysledek, jaky mohl byt... ;) :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele