15. kolo
05.12.2009 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 2:2

Freiburg potvrdil solidní výsledky ze soupeřových hřišť a veze bod z půdy silného Wolfsburgu. Hosté dokonce dvakrát vedli, po Idrissouově úvodním zásahu se však ještě do přestávky o vedení sami připravili a na Banovićovu proměněnou penaltu odpověděl za půl hodiny Johnson. Wolfsburg se získaným bodem dostal před Mainz, FSV však utkání patnáctého kola čeká večer ve Frankfurtu, pozice Freiburgu zůstává stejná.

Po krátké úvodní fázi se slova ujali Vlci a začali útočit. V 8. minutě byl v permanenci Pouplin, když zasahoval proti Džekovi. Minutu na to hlavičkoval Grafite do břevna. Na své spoluhráče navázal Misimović, nejprve branku hostí ohrožoval z volného kopu, posléze pak ještě hlavičkou v 15. minutě.

Domácí měli promarněných příležitostí brzo litovat, z ničeho nic totiž prohrávali. Caliguiri poslal tvrdý a nepříjemný balon do pokutového území, kde sice stlo hned 5 Vlků, ani jeden však nedokázal míč odvrátit a Idrissou tak ze 13 metrů rozvnil síť. Mnohým z domácích hráčů se to nelíbilo a v situaci viděli ofsajd, rozhodčí Winkmann byl ale navzdory energickým prostestům neoblomný a své rozhodnutí nezměnil.

Wolfsburg reagoval zintezivněním dosavadních snah, tedy zuřivou ofenzivou. Štěstí však domácím prozatím nepřálo, Misimović sice překonal Pouplina, Bastians ale svého brankře nenechal na holičkách a balon odkopl. O dvě minuty později si ho sám hlavičkoval do brány. V dobrém úmyslu odvrátit centr od Grafiteho trefil míč hlavou tak špatně, že ani Pouplin ani nikdo jiný mu v cestě za brankovou čáru zabránit nedokázal - 1:1.

Remízový stav domácím z pochopitelných důvodů nestačil a dál útočili. Misimovićuv volný kop se jen mihl kolem pravé tyče, 5 minut na to ve 34. minutě si Džeko neporadil tváří v tvář Pouplinovi. Za další tři minuty z voleje přestřelil Gentner, ve 39. minutě dopadla Misimovićova hlavička na břevno.

Druhý poločas začal stejně jako ten první, po chvíli zase hrozil Wolfsburg, konkríétně to v 49. minutě byl Džeko. Krátce na to rozhodčí Winkelmann otevřel další téma k diskuzi - Caliguiri postupoval pokutovým územím, cestu zkřížil Schäfer a kopala se penalta. Přestože byla kontroverzní, Banović se s k ní postavil v naprostém klidu a s jistotou proměnil - 1:2.

Nastala stejná situace jako v první půli, přístup Vlků nebyl jiný, jakoby však právě temný příkrov hrůzné smůly indipoval domácí do té míry, že docílit gólu prostě nebyli schopní. Veh reagoval třemi ofenzivu podporujícími střídáními a právě jeden z nových mužů na place, Fabian Johson v 82. minutě vyrovnal. Jedenadvacetileý němec si naběhl na výborný Misimovićuv pas a obstřelil Pouplina. Vlci dále jeli na vítězství a rozhodujcí trefu měl na kopačce Džeko. Bosenský reprezentant ale z pěti metrů branku netrefil a Vlci tak zaplatili za trestuhodnou neproduktivitu, až impotenci, ztrátou dvou bodů po remíze 2:2.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele