7. kolo
26.09.2009 15:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hannover 96 4:2

Po pohárové blamáži s Kolínem Wolfsburg zabral, přehrál a zákonitě porazil Hannover, který má svoji pohárovou ostudu už za sebou - týden klidu však svěřencům trenéra Bergmanna pramálo pomohl. Na Misimovićovu střelu z osmé minuty hosté ještě stačili aktivně odpovědět, domácí ale Dolnosasům vstřelili ještě tři góly, a nic na tom nezměnil ani vlastní gól, který si vstřelil Madlung.

Oba týmy začaly utkání v ostrém tempu a intenzivní hře. Logickým vyústěním aktivity obou mužstev byla vysoká aktivita v okolí pokutového území. Vlci drželi míč na svých kopačkách o něco více, o to více také hrozli. Již ve 4. minutě do břevna střílel Grafite, to však byla jen předzvěst. Za další čtyři minuty fauloval na samém okraji pokutového území hostující kapitán Cherundolo Grafiteho. Z nařízeného volného kopu se úkázkovou ranou přes zeď prosadil Misimović a vystřelil domácím zasloužené vedení.

Jen pár minut poté Grafite promarnil další velikou příležitost. Tempo domácích v další fázi ne moc, přesto však znatelně, pokleslo a ke slovu se tak dostali i hosté. Nejdříve střílel z ostrého úhlu Djakpa, o pár vteřin později, v 19. minutě, už se ve velké šanci ocitl Konan, ani on však Benaglia nepřekonal. Aktivita hostů ale ke škodě domácím nakonec přece vyústila v zaslouženou branku. Krzynowek ve 28. minutě zahrál rohový kop na bližší tyč a Balitsch míč do branky v pohodě doklepl.

Domácí gól zaskočil, iniciativa tak zůstavala na straně hostí. Velkou parádu předvedl o dvě minuty později Ya Konan. Afričan si obratně na prsa zpracoval vysoký míč ze středu pole a z otočky nebezpečně vypálil těsně vedle levé tyče. Ve 33. minutě se do sóla pustil Krzynowek, domácí obrana si s ním ale nakonec poradila. Hannover byl aktivnější a přímočařejší, gólů však více než jeden vstřelit nedokázal a brzy toho měl litovat - po Džekově centru se v tlačenici prosadil Gentner a důležité poločasové vedení tak připadlo domácím.

Druhá část začala bláznivou dvouminutovou dvougólovou fází. Hosté se k útočení a zneutralizování jednogólového manka nijak neměli, zaúřadovali tedy domácí, a znovu u toho byl Džeko - právě bosenský hrot, zcela volný na levé straně, nacentroval a nikým nerušený Hasebe doklepl míč do branky. O dvě minuty později se však hostí přeci jen vypracovali dopředu, Djakpa zahával rohový kop a Madlung zamířil přesně pod břevno, tedy 3:2.

Dvě minuty na to znovu hrozil Madlung, tentokráte na správné straně a Fromlowitz se musel hodně natahovat, aby na jeho hlavičku dosáhl. Tempo hry pak opadlo, hosté se ani po dalším gólu nikam nehnali a domácí náskok pouze hlídali. V 62. minutě se tváří v tvář Fromlowitzovi prosadil ještě Džeko. Na to krátce poté ještě zareagoval Štajner, jeho střela však svůj cíl nenašla. O čtyři minuty později střílel ještě Chahed a tím bylo definitivně dobojováno. Poslední čtvrthodinka se pouze dohrávala a Wolfsburg tak spolu s výhrou 4:2 ukořistil další tři body.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (1)

Přidat komentář
diastan

jdnicka jak vysita wolfsburg se podle me konecne rozjizdi a dvojice dzeko grafite zacnou radit ...a wolfsburg podme zas bojovat o celo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele