12. kolo
07.11.2009 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

VfL Bochum - SC Freiburg 1:2

V souboji trápících se týmů nakonec přerušil svoji sérii porážek hostující Freiburg, který si veze domů výhru 2:1. Bochumští sice byli doma lepším týmem a vypracovali si i více šancí, ty se jim však s jedinou výjimkou nepodařilo proměňovat a naopak hosté potřebnou efektivitu v zakončení nepostrádali.

Po zhruba deseti minutách vzájemného oťukování se ujala slova Bochum a hlavně Dedić, který hned nadvakrát zaměstnal hostujícího brankáře Pouplina. Ten se musel vytáhnout také o chvíli později proti pokusu Šestáka, pak už ale mohl z povzdálí sledovat úspěšné účinkování hostující ofenzivy na druhé straně. Banovićův průnik nejprve zůstal bez odezvy, ale ve 23. minutě stejný hráč nabil zpětnou přihrávkou Caligiurimu, do jehož rány vložil v poslední chvíli nohu Butscher a poslal hosty do vedení.

VfL bylo šokováno a jeho útoky byly několik minut naprosto neškodné, hosté navíc mohli po půlhodině svůj náskok navýšit, ale své šance neproměnili Krmaš a Schuster. Až v 38. minutě byl freiburský Pouplin znovu v akci, kdy musel předvést povedený skok proti hlavičce Klimowicze. Ten pak měl do poločasu ještě jednu příležitost, do šaten se však šlo za lepšího stavu pro Freiburg.

Krátce po změně stran se naskytla příležitost pro střídajícího Chu, hostující bek ale svoji šanci poslal nad poloprázdnou domácí svatyni. Bochum pak zvýšila obrátky, další příležitost mělo ale znovu SCF, když Reisingerova střela o chlup minula domácí branku. Brzy však udeřilo na druhé straně. V 65. minutě se na levé straně prosadil Dědić a odcentroval na Klimowicze, který hlavičkou do Puplinova protipohybu srovnal krok.

Hra se po vyrovnání otevřela, Klimowicz na jedné a střídající Bechmann na druhé straně toho ale ve svých možnostech využít nedokázali. V 75. minutě zřejmě sudí Brych uzmul Bochumi vedoucí gól, zakončující Klimowicz totiž v době přiťuknutí od Šestáka v ofsajdu těžko mohl být. V 88. minutě ještě zahodil stoprocentní možnost Mavraj a domácí litovali. Ve druhé minutě nastavení uprchl Schuster, přihrál Reisingerovi a ten střelou do pravého horního rohu brány rozhodl o třech bodech pro hosty.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele