16. kolo
12.12.2009 15:30 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

VfL Bochum - Bayern Mnichov 1:5

Bayern totálním způsobem ovládl utkání v Bochumi, nedal domácím sebemenší šanci a jen Fuchsova šťastná trefa vykouzlila v kolonce domácích gólů alespoň jedničku. Na druhé straně nemuselo zůstat při pěti, ovšem hlavně nekoncentrace a stále ještě nedokonalá finální fáze zamezila věštímu gólovému rozdílu, který by odpovídla rozpoložení sil na trávníku.

Od prvních sekund se primární aktivity na hřišti ujali hosté a v poklidu kombinovali. VfL na druhé straně působilo hned od začátku nervózně a s vzrůstající bezmocí jejich nejistota gradovala. První, kdo zahrozil směrem k domácí brance, byl Pranjić, který se prosmekl kolem Fuchse a tvrdě prověřil Heerwagena. I další akce Bavorů byly přímočaré, avšak vzhledem k zahustěnému obrannému pásmu soupeře nepříliš účinné až do 23. minuty, kdy akci rozehranou ve středu pole Müllerem zakončil po Olićově centru Gomez.

Domácí obdržená branka pasivitě neodnaučila a za dalších deset minut urputného prokousávání se bochumskou obrannou vstřelil Bayern druhou branku a znovu tomu byl nápomocen Mario Goméz, jehož střelu si do vlastní branky uklidil Mavraj. Dvě minuty nato se ozval i domácí Azouagh, stejně jako v ofenzivě ale byli hosté jistí i v defenzivě. Mnichované dále drželi míč na svých kopačkách a ve 43. minutě už to bylo o tři góly. Lahm na jednom ze svých výletů směrem k pokutovému území Bochumi uličkou protáhl přihrávku pro Schweinsteigera, který se neostýchal, tváří v tvář osamocenému Heerwagenovi přihrál před prázdnou bránu Olićovi a chorvatský útočník branku neminul. Do kabin se tak odcházelo za odpovídajícího stavu 0:3.

Z druhé půle neuběhly ani dvě minuty a Olić zvýšil vedení hostů na čtyřgólové, stačilo mu k tomu vyskočit si na Badstuberův přesný centr a hlavou překonat Heerwagena. To domácí zlomilo a brzy přišel i pátý gól - v 56. minutě Lahmův přízemní centr prošel na zadní tyč k Pranjićovi a levý záložník přesnou ranou pod břevno vstřelil svůj první bundesligový gól.

Krátce na to v 57. minutě přišel ještě více provětrat domácí obranu Robben a zoufalé pohledy domácích obránců jakoby mu vlily novou krev do žil. Navzdory tomu se ale ke slovu dostal domácí Šesták a využil nedůslednosti domácí obrany k uvolnění a následnému zakončení, z dobré pozice však sovenský střelec branku netrefil.

Na to v rychlém sledu následovaly další šance hostí, v 69. minutě blokoval Heerwagen střelu Goméze a dvě minuty na to vytáhnul domácí brankář fantastický zákrok proti schované střele Robbena. Málo hostům platné, VfL přece branky docílilo. Stalo se tomu po volném kopu Fuchse, jehož centr/střelu Butt podcenil a nechal jí zaplout do sítě. Následně se žlutým faulem provinil van Bommel a v posledním utkání podzimní poloviny sezony bude Bayernu doma proti Hertě chybět. A zdaleka to nemuselo být všechno, spolehlivý veterán v brance hostů však další šance Bochumi parádně vychytal, a když na druhé straně minul branku z ideální pozice Goméz, skončilo utkání jasným vítězstvím Bayernu 5:1.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FCB skvělý výkon proti Juve...snad to předvede i v dalších utkáních...věřim tomu...FC BAYERN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě, jak to vidí ostatní: Já si myslím, že Bayern naváže na zápas s Juve a Bochum neporazí, ale rozdrtí.

Reagovat
smazaný uživatel

No, jasný to nebude. Jestli ale nastoupí Robben, tak to může být dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern vyhraje,to je uplně jasný.Bayeeern!

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je zas masakr, 0-3 po poločase Jen tak dál Recordmeister

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem vítězství a povedlo se Konečně BAYERN hraje MASAKR STYL FC BAYERN Stern des Sudens!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se mi že Bayeern se vyhrabal z krize a hraje dobře i bez Ribéryho a je to jen dobře doufám že si najdou nějakého dobrého brankáře,třeba Neuera,ale toho Schalke neprodá ale BAYERN ist MEISTER!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele