11. kolo
31.10.2009 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 0:0

V pořadí již 85. jihoněmecké derby tentokráte gól nenabídlo - skončilo bez branek a zákonitě také bez vítěze. Předzápasové ambice tak nenaplnil ani jeden z dnešních soupeřů, přesto však mohou být domácí s bodem spokojenější, po pěti zápasech totiž konečně bodovali. Průběh utkání výsledku odpovídal, oba týmy se vystřídaly v aktivitě, přesto však pořádné šance k vidění nebyly a bezbrankové skóre je tak vhodnou vizitkou dnešnímu duelu.

První překvapení přišlo již před úvodním hvizdem - oproti prognózám v červeném dresu po boku Kloseho na hřiště vyběhl, dnešním zápasem speciálně motivovaný, Mario Goméz namísto Toniho. Zpočátku ale byli aktivnější domácí, především jejich agresivita a bojovnost dělala hostům problémy. Hned ve třetí minutě po Hitzelsbergově centru překvapivě, a o to nebezpečněji, střílel Träsch. Butt jeho střelu pohotovým zákrokem vytěsnil na roh. VfB pokračovalo ve stejném duchu a brzy Bayern přitlačilo, více než šanci Schiebera ze 6. minuty ale vytěžit nedokázalo.

Na začátku druhé desetiminutovky se do hry začali dostávat i hosté a začali kontrolovat hru. S šancemi na tom však byli stejně bídně, jako před nimi domácí. Až na Tymoschukovy pokusy ze střední vzdálenosti v 11. a 26. minutě se Lehmann nemusel ničeho obávat až do poločasového hvizdu, kterým rozhodčí Kemptner ukončil nezáživný první poločas za výchozího stavu 0:0.

Dvě minuty po začátku druhé půle se vyznamenal Butt, když jistil Hilbertovu střelu. To však bylo opět na dlouhou dobu vše, hra pokračovala tempem nastaveným již v prvním poločase. Bayern hru kontroloval, k šancím se ale dopracovával jen těžko a vše většinou ztroskotalo na předfinální fázi. V reakci na bídnou ofenzivu poslal Louis van Gaal v 67. minutě na hřiště Toniho místo Kloseho. Ital se mohl prosadil ještě v téže minutě, kdy naskočil na hrací plochu - stejně jako o tři minuty později se mu ale gól vstřelit nepodařilo. V 86. minutě italský kanonýr už míč do brány dostal, v okamžiku vyslání gólové přihrávky ale stál o krok za domácí obranou a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou 0:0.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (3)

Přidat komentář
irik

Mercedesy utrhnou, BMW bylo vždycky lepší, v sobotu to potvrdíme třemi body !

Počítám s výhrou alespoň o tři góly, FC BAYERN !

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 FC BAYERN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To hrajou 4-1-3-2 ?????

Butt - Lahm, van Buyten, Badstuber, Braafheid - van Bommel - Tymoščuk, Schweinsteiger, T. Müller - Klose, Toni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele