13. kolo
21.11.2009 15:30 CET
0 : 6
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - Werder Brémy 0:6

Velkou lekci udělil Werder Freiburgu, na hřišti nováčka vyhrál drtivě 6:0 a minimálně do nedělního šlágru mezi Bayernem a Leverkusenem se posunul na první místo tabulky. Brémy tak zůstávají neporažené ve dvacátém soutěžním utkání v řadě, naopak SC si připsalo doma již čtvrtou prohru.

Diváci ve vyprodaném Badenova-Stadionu viděli od začátku skvělé utkání s vysokým tempem, v jeho úvodu navíc měli navrch domácí borci. Ti se prosazovali hlavně přes pravou stranu a měli i šance, ve druhé minutě ale chyběl Idrissouovi k míči krůček a v osmé minutě pálil Banović nad Wieseho branku. Zhruba od desáté minuty už ale začal hrát prim favorit od řeky Weser, za nějž poprvé zahrozil Naldo a Pouplin musel zasahovat.

Ve 14. minutě Jensenovi a v 28. Özilovi zkazila radost tyč, brémské vedení však bylo jen otázkou času a ten nastal přesně v 33. minutě. Boenisch nahrál do běhu Özilovi, který z levé strany pokutového území předložil míč Almeidovi a ten měl pozici jednoduchou. Brémy dominovaly a těžko uvěřit, že do půle svůj náskok nezvýšily. Jenže bylo tomu skutečně tak, protože Marin pálil příliš vysoko a Almeidu vychytal Pouplin.

Změna stran s sebou nepřinesla žádné radikální změny ve hře a hosté nadále měli šance, Almeida i Hunt ale našli svého mistra v Pouplinovi. V 54. minutě měl ojedinělou šanci domácí Reisinger, jenže vyrovnání odmítl a prakticky z protiútoku udeřilo na druhé straně. Marin se postavil k přímému kopu a umístil ho krásně do levého růžku branky. Dvě minuty nato dali hosté na svůj bodový import štempl, když Özil přenechal míč Almeidovi a ten ho napálil k pravé tyči.

Tím bylo rozhodnuto a už se jednalo pouze o to, zda vysoká porážka Freiburgu náhodou nepřeroste v debakl. Tak se ovšem stalo a náhoda to zrovna nebyla. V 67. minutě vyslal do úniku Jensen Özila a ten se v zakončení nemýlil, o šest minut později dovršil bůra Naldo, jenž proměnil penaltu za zákrok Idrissoua na Özila. Tím však hlad Seveřanů po gólech utišen nebyl, v 82. minutě si vzal poslední slovo střídající Rosenberg, který zblízka proměnil nahrávku Özila a upravil na konečných 0:6 z domácího pohledu.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele