32. kolo
25.04.2010 17:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 1:0

Freiburg v poslední době výrazně zlepšil výsledky na svém Badenova-Stadionu a díky tomu má poměrně dobré vyhlídky na setrvání v bundeslize. Dnešek nebyl výjimkou, nováček brankou Makiadiho porazil mistrovský Wolfsburg, který poprvé po 21 ligových zápasech neskóroval a nyní již má jistotu, že poháry bude příští sezónu pouze sledovat v televizi.

Domácí kouč Dutt dal důvěru do puntíku stejné sestavě, která naposledy udolala Norimberk, a zpočátku si musel mnout ruce. Jeho tým začal mnohem lépe a favority z Dolního Saska přehrával, byť na pořádnou šanci čekal poměrně dlouho. Před hostujícím brankou bylo poprvé živo ve 23. minutě, kdy po Mujdžově centru předskočil Flum Madlunga a donutil Benaglia ke skvělému zákroku.

Vlkům velmi pasivní hra ovlivněná absencí špílmachra Misimoviće dlouho stačila k držení bezbrankového výsledku, ke konci poločasu ale freiburský tlak gradoval. S Makiadiho střelou si poradil Benaglio a Jäger těsně minul, ve 38. minutě ale již na tribunách propuklo nadšení. Schuster posunul míč na střed Makiadimu, který z dobrých 25 metrů pozemi vystřelil a Benaglio míč mimo tři tyče vytěsnit nesvedl - 1:0.

Po změně stran se úplně obrátila i hra obou týmů. SC se zatáhlo a VfL převzalo otěže zápasu, přičemž za zvýšení aktivity mohlo být odměněno již v 60. minutě, ale Grafite v zakončení selhal. Brazilský útočník měl šanci na reparát osm minut nato, tentokrát ale branku přestřelil. Obrázek hry se neměnil, v 85. minutě ale pohrdl poslední šancí na vyrovnávací gól Gentner a domácí tak zaznamenali důležité tři body, díky nimž mají nyní stejný náskok na sestupové pozice.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele