29. kolo
03.04.2010 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Freiburg - VfL Bochum 1:1

Přes devadesát minut urputného ofenzivního snažení Freiburg se musí opět suše konstatovat, že boj o záchranu bude ještě velmi zajímavý.

Jak již naznačovaly předzápasové prognózy, ani jeden tým se moc dopředu netlačil. Freiburg si sice dokázal vytvořit převahu ve středu pole, ale obrana hostí byla více než pevná. První pomyslnou trhlinku ale mohli Herrlichovci inkasovat v sedmé minutě, Jäger si však s Cisséem moc neporozuměl a míč se tak stal snadnou kořistí pro Heerwagena v brance hostí.

Domácí ve svém náporu pokračovali. Abdessadkiho hlavička v sedmnácté minutě branku jen přeletěla, gól však v zápětí následoval. Heerwagen neuspěl po rohu v souboji se Schusterem, Dabrowski se nechal přetlačit Butscherem a Papis Cissé měl s doklepnutím míče do prázdné branky snadnou práci.

Odpověď vestfálského klubu ale na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 23. minutě načechral Fuchs vysoký míč do šestnáctky Freiburg, Yahia vyhrál hlavičkový souboj s Idrissouem, míč se dostal k Dabrowskimu, kterého neuhlídal Flum a bylo vyrovnáno. Nejdůležitější muž utkání Cissé pak ještě v závěru poločasu tváří v tvář selhal a mohl toho litovat, neboť Freiburg šel do kabin jako herně lepší tým, gólový účet měl ale stejný jako Bochum.

Domácí začali druhý poločas velkým náporem, jenomže jak Abdessadki po Heerwagenově chybě, tak i Idrissou se Schusterem své šance neproměnili a tak jen se zatajeným dechem sledovali, kterak Fuchs svou nadějnou příležitost pohřbil v 62. minutě střelou vedle.

Arzenál Freiburg pak jakoby utichl a na hřišti se něco pořádného začalo dít až v závěrečné desetiminutovce. Jenomže Schuster stejně jako Butscher se svými šancemi naložili prach bídně. V 84. minutě ještě Cissé za asistence Idrissoua spálil z osmi metrů jasnou příležitost a přiměl tak domácí fanoušky k zoufalství. Freiburg nakonec Bochum nepřetlačil a proto si z toho utkání odnesl jen bod.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele