7. kolo
27.09.2009 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 3:0

Freiburg proti Mönchengladbachu ukořistil první domácí vítězství sezony. Domácí zcela ovládli první půli, v druhé už to nebylo úplně ono, hosté se ale nakonec zmohli pouze na plané šance a Freiburg tak nakonec předčil Gladbach ve všech směrech a zaslouženě si připsal vysoké vítězství. Právě Borussia se pomalu, ale jistě začíná propadat do krize, již v týdnu byla na domácím hřiti vyřazena z poháru druholigových Duisburgem.

Celý zápas provázelo ideální letní počasí. Zpočátku sice nikdo nic pořádného nehrál, domácí si hosty jen oťukávali, když poznali, že mohou, tak se s chutí pustili do útočení. První byl v šanci ve 13. minutě Abdessadki, chvíli po něm i Idrissou a toho v 18. minutě doplnil ještě Makaidi, i on však ve veliké příležitosti zklamal. Sport-Club dále jasně tlačil, ve 22. minutě byl v šanci znovu agilní Idrissou, o minutu později Bailly zasahoval proti Kramaśově hlavičce z bezprostřední blízkosti. Další minutu na to se do vápna vřítil ještě Bechmann, ani on však nedal.

Obrana hostů z Porýnní sice evidentně nebyla v nejlepším rozpoložení, přesto však nakonec vždy byla tam, kde být měla. Po půlhodině hry se dokonce pomalu začívali hosté dostávat do hry, neschopnost vytvořit souvislý tlak a absence kreativity ale nakonec tyto snahy minimalizovali, a tak když ve 40. minutě gól nevstřelil ani Banović odcházeli hosté do kabin neporaženi, ikdyž za to vděčili výhradně a především štěstí.

Šanci si hosté tedy vytvořili až v první půli, domácí trochu zaspali a do hry se aktivně zapojil Bobadilla, pět minut po začátku druhé půle však selhal. I přes počáteční neaktivitu se domácí přeci jen dočkali zasloužené odměny za první půli - Banović se uvolnil na levé straně, nacentroval a Idrissou neměl nejmenší problémy uklidit míč do sítě. Na to reagovali hosté pozitivně, a sice Matmourovým průnikem, o který se ale nakonec postaral Pouplin.

Hosté dále útočili, v 62. hlavičkoval nebezpečně stoper Dante po rohovém kopu. Z další minutu byl opět v permanenci Pouplin, postaral se i o Bobadillovu střelu. Na to reagoval domácí trenér vyměneněním Bechmanna za Schustera. A hned to přineslo ovoce - Abbedsaki se i s balonem vymanil z tlaku a dvaadvaceti metrů rozvlnil síť hostující branky. A aby tomu nebylo málo, v 80. minutě se z dalšího rohu domácích prosadil ještě Schuster a bylo definitivně rozhodnuto. Nic na tom nezměnili ani břevno Aranga a šance Bradleyho ze samého závěru - SC Freiburg porazil Borussii Mönchengladbach 3:0.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele