16. kolo
12.12.2009 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - 1. FC Köln 0:0

Jediný bezbrankový zápas šestnáctého bundesligového kola se zrodil na Badenova stadion ve Freiburgu. Domácí nedokázali využít závěrečný tlak a Köln si tak odváží bod.

I přes poměrně vyrovnaný začátek utkání to byli hosté, kteří pořádně vystrašili domácí fanoušky, Podolskiho oblouček kolem domácího strážce tyčí Pouplina se ale jen otřel o břevno. Pak začali domácí úřadovat. Nejprve Reisinger zatlačil na Geromela, ten se nedohodl s Mondragonem, kdežto brankář Kölnu trefil míč jen do domácího útočníka, od kterého ale míč do branky nesměřoval. O minutku později měl nadějný míč na hlavě Idrissou, ale ani on se neprosadil.

Za pět minut se mohl Freiburg prosadit znovu a opět po chybě obrany domácích. Mondragon neodhadl míč letící z rohového kopu a Butscher s Reisingerem nebyli opět daleko k vedoucí brance. Ospalce na tribunách pak po delším čekání na fotbalovější zážitek probudil po jednadvaceti minutách Cha, jehož ránu k tyči vyrazil Modragon na roh.

Pak se opět dlouho nedělo nic, až takřka po půlhodině hry provětral spící princ Poldi Pouplina v brance, nicméně domácí brankář se proti jeho ráně nártem vyznamenal. Za tři minuty to byl opět Podolski, tentokrát však střílel zpoza obránce jen do připraveného Pouplina v brance. Ani Duttovi svěřenci nezůstávali pozadu, většinou však měli vychýlené mušky - například Jäger na konci 35. minuty.

Když už se první poločas nachýlil do svého nastavení, Jäger v pokutovém území vybojoval pro Idrissoua míč, ale domácí útočník jej ve stoprocentní šanci napral pouze do nohou Faryda Mondragona a zajistil tak první bezbrankovou půli.

Druhý poločas zcela přesně poukázal na aktuální formu obou týmů. Zatímco Köln se stáhl na vlastní polovinu, Freiburg jakožto domácí tým se jasně chopil dirigentské taktovky a tvrdil noty zápasu. Do šancí se ale dostával pramálo, navíc když už mohl zakončit Banović, míč mu uskočil.

V 74. minutě mohl trápení domácích protrhnout Reisinger, jeho hlavička ale skončila těsně vedle pravé tyče. O minutu později se zase z odraženého míče po rohovém kopu střelou pánubohu do oken prezentoval Bastians.

V samotném závěru se ještě na Badenova stadion přijiskřilo. Mondragon stáhl v pokutovém území Bechmanna, ale penalta se nepískala, ačkoliv se jí domácí fotbalisté vehementně dožadovali. Rozhodčí pak v nastavení za Manichův faul nařídil ještě přímý kop, ale Reisinger trefil jen ve zdi stojícího Novakoviće. Týmy se taky rozešly smírně.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele