13. kolo
22.11.2009 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - VfL Bochum 0:1

Hamburg dál tápe, na čtyřzápasovou sérii bez vítězsví dnes navázal utkáním pátým, když doma přenechal všechny body předposlední Bochumi. Domácí se sice snažili, ani v jednom z poločasů ale gól nevstřelili. To se naopak povedlo hostům a zásah Groteho 13 minut před koncem se nakonec ukázal vítězným. HSV tak nestáhlo nastavené manko a v našlapané špici je páté, Bochum na nejbližší nesestupové místo ztrácí už pouhý bod.

Domácí k věci od začátku přistoupili úměrně situaci v tabulce, dobře kombinovali a tvořili tlak. Hned v šesté minutě měl velikou šanci domácí poslat do vedení Elia, který se octnul před okrytou brankou, ale překvapen řešil situaci špatně. HSV i nadále systematicky útočilo, v 9. minutě střílel Trchowski, o šest minut po něm také Jansen, ani on ale Herwaagena nepřekonal.

Obrovské problémy bochumskému brankáři nadělal ve 23. minutě dalekonosnou ranou znovu Trochowski. Děvet minut na to se balon už ocitl v bráně, rozhodčí Perl však branku pro Eliův faul odmítl uznat. Ve čtyřiatřicáté minutě zranění donutilo hosty střídat, na hřiště se místo Azaouagha podíval Grote. Vfl na svou příležitost čekalo až do 38. minuty, Šestákově střele ale nechybělo mnoho.

Druhý poločas si ještě před svým začátkem vyžádal další střídání na straně hostů, krátce před pauzou zraněnivšího se Epallého nahradil debutant Prokoph. HSV začalo druhou půli stejně jako tu první a systematickou hrou směrem dopředu dělalo hostující obraně mnoho problémů. V 55. minutě dostal na malé vápno balon Elia, osamocený ale vyřešil situaci prachbídně. V 63. na zadní tyči zcela samotný hlavičkoval Aogo, ani on však bránu netrefil.

Domácí byli sice na hřišti viditelně lepším mužstvem, s rostoucími čísly na časomíře se ale zvyšovala nervozita a právě ona potřebná lehkost domácím scházela. Stalo se tak, že po patnáctimutovém odmlčení se od obou mužstev se k balonu dostal Šesták, přetlačil Mathijsena, na jeho centr si naběhl Grote a vystřelil hostům vedení. Domácí obdržená branka pochopitelně zaskočila a zmohli se pouze na trestné kopy Tesche a Aoga, o které se postaral Heerwagen a vychytal tak VfL senzační výhru na hřišti Hamburgu.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

za_ranej hamburger!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele