7. kolo
26.09.2009 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Bayern Mnichov 1:0

Historie se opakuje! Bayern znovu nezvládl veledůležité utkání v Hamburgu, znovu ho popravil Petrić a znovu mu nebyl uznán gól - tentokráte však nikoliv pro domnělý faul, ale pro skutečný ofsajd. Mnichované tak zůstávají šestí a připisují si již druhou letošní porážku. Naopak HSV se po třech nevyhraných zápasech v řadě vrací na vítěznou vlnu a zároveň do čela tabulky, které mu odpoledne uzmul Leverkusen.

Utkání začala znovu na lavičce nejdraží posila bundesligy všech dob, Mario Gómez seděl právě na úkor Ivici Oliće, pro než osobně mělo utkání ještě speciálnějí náboj, před sezonou totiž z HSV, kterému roky odváděl výborné služby, odešel po vypršení kontraktu zadarmo. Utkání začalo aktivní hrou, především pak ze strany HSV, které bylo přímočařejší, zatímco hosté se snažili spíše získat balon pod kontrolu, aby získali jistotu. To se Bayernu dařilo, pomalu ale jistě si vypracoval převahu ve středu pole a nakonec i první šanci. V 11. minutě Ribéry přihrával do běhu Robbenovi a ten minul jen o milimetry.

Hra pokračovala v obdobném zření - hosté drželi balon, domácí byli kousavější. Příkladně ve 26. minutě jedovatě hlavičkoval Petrić, pět minut po něm střílel ze střední vzdálenosti Boateng, hostující gólman Butt však fantastickým zákrokem vytěsnil nad břevno. Německý veterán byl na svém místě i několik chvilek později proti Mathijsenově dalekonosném pokusu. To bylo všechno, co první poločas nabídl. Kromě jedné veliké šance Bayern sice hru kontroloval, nebyl však domácí brance nebezpečný. Opačný postoj zachovali domácí, kteří hrozili, kdy jen mohli.

Druhou půli načala Mathijsenova nebezpečná střela. Po dlouhé době se k šanci dopracovali i hosé, Olić však ztroskotal na Rostovi, při němž stála sama štěstěna. Pak se role obou týmů na chvíli prohodily, ke slovu, co se týče držení balonu, se dostali domácí, šance však nepřicházely. To platilo pouze do 72. minuty, balon se dostal k Zé Robertovi, exmnichovan si na křídle pohrál s čerstvě nastoupivším Gómezem, dostal se do vápna a skvělou individuální akci zakončil výbornou nahrávkou nabíhajícímu Petrićovi, který se odvděčil, jak nejlépe mohl - 1:0 pro domácí.

Bayern následně zkoušel všechno, domácí bránili seč mohli i nemohli. Hráz povolila v 84. minutě, Klose však obdržel přihrávku v prokazatelně ofsajdovém postavení. Bayern dál tlačil, v 87. minutě po Robbenově příhře příliš otálel Lahm a skóre tak zůstalo nezměněné. Tak tomu bylo i na konci, domácí se ubránili a uzdržovali k, vzhledem k průběhu zápasu, zasloužené výhře 1:0. HSV tak dále vládne transněmeckému derby, Bayern v "Klassikeru" Hamburg porazil naposledy před dvěma lety, listopadu 2007.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hamburger porazíme a půjdeme na 1. místo FC BAYERN MUNCHEN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 neni co resit....

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 BAYERN sesadí hamburk a pujde do čela

Reagovat
smazaný uživatel

vyhrajete ale na první místo nepůjdete protože leverkusen neprohraje v kolíně

Reagovat
Devil

nejak ti to nevyslo...

Reagovat
smazaný uživatel

HAMBURG LETOS VYHRAJE TITUL..

Reagovat
smazaný uživatel

to není možný abychom za 90 min. nedali branku..........Van Gaal bude muset neco zmenit FC BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Šance se musí proměňovat.Měli jsme 3.Kdyby se proměnila 1,nastal by koncert.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele