17. kolo
19.12.2009 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - SC Freiburg 1:0

Žádné extra představení diváci na stadionu v Dortmundu sice neviděli, místní Borussia ale může být spokojená, neboť v den svých 100. narozenin vyhrála 1:0 nad Freiburgem a přezimuje na pohárových příčkách. Nováčka z Breisgau naopak zřejmě na jaře čeká tuhý boj o přežití v nejvyšší soutěži.

Hosté sice začali ve Vestfálsku nebojácně a v desáté minutě i zásluhou Makiadiho jako první zahrozili, v následujících minutách ale BVB jasně ukázalo, kdo je pánem na hřišti. Nejprve střílel po Bastiansově chybě Großkreutz a Pouplin musel předvést famózní zákrok, následná dorážka Owomoyely už mezi tři tyče nemířila. Do třetice všeho dobrého to domácím vyšlo v 19. minutě, kdy se po narážečce uvolnil na levé straně Schmelzer a jeho parádní centr hlavičkou proměnil v gól Barrios - 1:0.

Klid do řad Borussie ale vedoucí branka nepřinesla a i přes hru ve velkém tempu to žádná velká podívaná nebyla. Oba brankáři měli dlouho vakací a nic na tom nezměnilo ani sólo Schmelzera, jehož střelu zblokoval v poslední možný okamžik Banović. Ten to na druhé straně zkoušel z přímého kopu, Weidenfellera ovšem z klidu nevyvedl.

Po změně stran se úroveň utkání přece jen trochu zvedla a skvělí diváci konečně mohli vidět nějaké to vzrušení na hrací ploše. Nejdříve vyzkoušel Pouplinovu pozornost Großkreutz, na druhé straně to hasil po Hummelsově chybě Weidenfeller, jenž musel zneškodnit chytré zakončení Reisingera.

Poté se odehrál další díl souboje Pouplin vs. Großkreutz, tentokrát s rozporuplným vyzněním - hostující brankář domácího útočníka fauloval, sudí Sippel ovšem pokutový kop neodpískal. V dalším průběhu druhé půle Freiburg sice tlačil, do zakončení se mu ale proniknout nedařilo. Naopak Dortmund mohl přidat pojistku, ale třeba Zidan v zakončení selhal a skóre tak již zůstalo beze změny.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Super Borussia Dortmund super zase se trefil Lucas Barrios to je nádhera výborně kluci super

Reagovat
smazaný uživatel

paráádaa....ked sa pozrem na vekovy priemer radost mat takych hracov vmuzstve...este pekarík na pravo...a bude to OK :) a ideme do LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele