15. kolo
04.12.2009 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 2:1

Bayern tříbodově potvrdil formu posledních dnů a o gól porazil Mönchengladbach. První polovinu zpasu odehráli hosté na velice dobré úrovni, na obdrženou branku zareagovali svižnou hrou a rovněž vyrovnáním, o které se postaral stoper Brouwers. Na druhou půli ale už nastoupil Bayern hodný svého jména, a i když rozdílového gólu dosáhl až čtvrt hodiny před koncem Badstuberovým parádně zahraným volným kopem, vítězství si plně zasloužil.

Gladbach vstoupil do utkání nervózně a s přehnaným respektem k věhlasnému soupeři, čehož domácí ochotně využili při úvodních příležitostech Goméze a Pranjiće ve 4., popřípadě 10. minutě. To už se ale hosté začínali pomalu vzpamatovávat a ohrožovat i Butta. Jmenovitě se o to staral aktivní Arango, který střílel nejprve z volného kopu ve 14. minutě a o čtyři minuty později, kdy jeho střelu ještě dobíhal Bradley, o kteréhožto už se však Butt také postaral.

V tu chvíli ale udeřil Bayern - Müller za okrajem šestnáctky nalezl Goméze a reprezentační střelec neotálel, natáhl levačkou a zavěsil do pravého dolního rohu. Hostující Borussia se z šoku oklepávala jen chvilinku a poměrně záhy našla ztracenou aktivitu. Nejprve Arango znovu donutil Butta prokázat své kvality, pak se ale venezuelský reprezentant rozhodl přihrávat a hned z toho byl gól. Bradley jeho pas přiťukl k Brouwersovi, který tváří v tvář Buttovi neztratil nervy a úspěšně zakončil.

Vyrovnání zápasu nepomohlo, zdravá drzost hostujících hráčů se nadále ukázala jako nedostačující k zažehnutí dalších útočných akcí. Kromě Friendova dálkového pokusu tak už do přestávky Butt žádnou náročnější práci neměl a troufalý výkon Gladbachu byl v poločase na výsledkové tabuli odměněn stavem 1:1.

Do druhého poločasu Bayern zapracoval na koncentraci a odhodlání. Hned od začátku se Bavoři prezentovali nápaditými akcemi ve středu pole, přičemž stačili krýt i náznaky hostujících brejkových pokusů. Přesto však šance nepřicházely, Borussia vyměnila o přestávce drzost směrem dopředu za preciznost v obranné fázi.

V 54. minutě van Gaal reagoval na vývoj dění na hřišti stažením uběhaného Oliće a nasazením dravého, snad už vyléčeného, Robbena. Hned několik chvil po vstupu na hřiště se Holanďan zaskvěl typickým průnikem a vymodlenou standartkou, dlouhodobý rozdíl mezi mužstvy ale vytvořit nedokázal.

Bayern se, i přes rostoucí převahu, dále trápil a vysvobození obstaral až 15 minut před koncem svou premiérovou trefou odchovanec domácích Badstuber. Přeškolený stoper se postavil přímému kopu a úkázkovou ranou do levého růžku trefil vedení. Hostující kouč Frontzeck sice své svěrence nabádal k závěrečnému náporu a své vizi se snažil dát na váze i střídáním, ovšem domácí defenziva byla až příliš pozorná a kromě několika ojedinělých pokusů z velké, případně střední vzdálenosti v podání domácích hráčů už toho utkání moc nenabídlo a 83. duel Bayernu Mnichov s Borussií Mönchendlabach skončil stejně hubeným vítězstvím jako loni na jaře, 2:1.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasný vítězství tip: 5:1 FC BAYERN

Reagovat
Lahvac-CZ

Borussia Mönchengladbach dá první gól, ale Bayern se oklepe a vyhraje 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 FC BAYERN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A je to.Bayern se chytl.Porazíme Juve!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Butt zasluhuje obrovskou pochvalu. Famózně vytáhl nejméně 2 střely mířící do šibenice...vůbec nevim, jak to dokázal, ale hodně Bayern podržel...díky. Když na hřiště naběhl Robben, tak to dostalo nový náboj. Byl neskutečně drzej a vycházelo mu to. Ať mu to vyjde i proti Juve...to už by se měl zůčastnit i Ribéry, tak schválně, jestli navážou na svou poslední spolupráci...kéž by.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele