6. kolo
19.09.2009 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FC Norimberk 2:1

Famózní Schäfer a neproduktivita domácích umožnila Nürnbergu vybojovat v Mnichově pouze jednobrankovou prohru. Hosté v Allianz Areně dlouho drželi bezbrankový stav, krátce po přestávce se sice prosadil Olić, hosté však v 73. minutě dokázali srovnat a od pohromy domácí zachránil stoper Van Buyeten, autor důležitého pohárového gólu v Haifě.

Nürnberg začal partii překvapivě aktivně a neuzavřel svou polovinu za cenu nulové aktivity směrem dopředu, hosté si očividně byli vědomi nejisté domácí obrany a pokoušeli se domácí hráče vyvést z míry. První nebezpečnějí šancí byla až v 18. minutě Risseho střela, Butt ji však jistil. O minutu později Butt zasahoval proti Vidosićově střele ještě suverénněji. To bylo do třicáté minuty všechno, Bayern hrál sice jistě, ale neefektivně.

Ve třicátých minutách se začaly dít věci, prve trefil po Müllerově centru břevno Goméz, o dvě minuty později zasahoval proti Müllerovi fantastickým způsobem Schäfer. O další dvě výzvy hostujícímu brankáři se postaral Schweinsteiger, ani poprvé v 36., ani podruhé v 38. minutě však neuspěl. Pak už se poločas z obou stran jen dohrával.

Do druhého poločasu už nenakoukl Mario Goméz, vystřídal ho Franck Ribéry. Netrvalo dlouho a domácí svým fanouškům první půli vynahradili - Bayern "Der Club" hluboko zatlačil, což vyústilo ve vedoucí branku. Thomas Müller fantastickým způsobem přihrál Olićovi a ten v symbolické pozici tentokráte nezaváhal - 1:0. Obdržená branka do té doby solidní Nürnberg zaskočila, ztrestat hosty mohl už po pěti minutách Robben, ani nizozemskému křídlu se však nevedlo.

To potrestal pro změnu Nürnberg, čerstvě vystřídavší Choupo-Moting po Gündoganově příhře oživil šance hostů na senzační bod. Velkou šanci na znovuzískání náskoku měl Bayern v 77. minutě, nejprve nebezpečně hlavičkoval Klose, jeho pokus Schäfer parádním zákrokem vytěsnil na roh, po kterém ještě z dálky stříle Tymoschuk, jehož střelu zlikvidoval znovu skvělý Schäfer.

Nad Bayernem se už pomalu začínala stahovat mračna, když je všechna rozmetal Van Buyten. Po Robbenově centru se prosadil právě belgický stoper a další veledůležitou brankou v tomto týdnu rozhodl o vítězství domácích, kteří už si jednobrankové vítězství do konce zápasu pohlídali a v bavorském derby zvítězili 2:1.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:1 2 Robben a Ribery, a dají Olič a Müller

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

překvapení kola...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN 4 : 1 norimberk FCB!!!!!!!!!!!!!! BAYERN MUNCHEN

Reagovat
smazaný uživatel

Žádné překvapení se konat nebude.Bayern vyhraje 3:0.Bayern!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern tři body a posun v tabulce

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Munchen!!!!!!!!!Bayern!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Preco zvracias pri tom? Poznas vyznam emotikonov? :) Lebo ako tu pozeram, tak Bayernaci to s nimi nejak vzdy prehanaju a davaju ich nezmyselne

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 to je jasny

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 FC BAYERN MUNCHEN!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele