32. kolo
24.04.2010 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hannover 96 3:0

Leverkusen ještě boj o předkolo Ligy mistrů nevzdal. Dokázal to dnes na domácím hřišti proti Hannoveru 96, jenž se po tříbrankovém přídělu dost možná potopil o soutěž níž.

Přestože měli lepší začátek utkání mnohem lepší domácí, do první příležitosti se dostali až ve čtrnácté minutě, kdy Kroosův přízemní centr na malé vápno nedokázal do Fromlowitzovy branky dopravit Bender. Brankář hostí jej pak zezadu ještě podrazil, nicméně penalta se nepískala.

Leverkusen se však první branky dočkal o dvanáct minut později. Při enormním tlaku vyslal nováček v sestavě Kaplan přihrávku za Schulze s Hagguiem na Kiesslinga, jenž už si s padajícím Fromlowitzem poradil. Hosté se na inkasovaný gól pokusili odpovědět po půlhodině hry, Balitschův průnik za obranu a následný faul Hyypiäi na něj však nijak oceněn nebyl, Hankeho dorážku zase zblokoval Friedrich.

Bayer nezačal druhý poločas takovým náporem jako ten první a mohl za to již po deseti minutách pykat. Hyypiä svou tečí po Balitschově ráně z úhlu nadělal mladíčkovi Gieferovi v domácí svatyni mnoho problémů, se kterými si ale nakonec zástupce zraněného Reného Adlera poradil. Hannover pak i v následujících minutách farmaceutikům pořádně zatápěl, nejčastěji po jejich levé straně, kterou nepříliš dobře hájil český obránce Michal Kadlec.

Při jednom z přetížení středu hřiště odcentroval do pokutového území Cherundolo a jen s velkým štěstím si jeho centr do branky nesrazil domácí kapitán Friedrich. Z následného rohu ale těžil právě Leverkusen. Kroos totiž ihned po odraženém míči jej vyvezl za půlku, pak přenesl hru na druhou stranu, kde si jej rozběhnutý Burak Kaplan třikrát pokopl a zakončil ke vzdálenější tyči Fromlowitzovy branky.

Hannover své zbraně však neskládal, naopak byl o něco aktivnější. Brugginkova hlavička v 73. minutě však mířila vedle. Největší naději na kontaktní gól ale pohřbil v 82. minutě Mike Hanke, jediný hrot Hannoveru v utkání, a to když jeho střelu z malého vápna reflexivně vyrazil Giefer.

Mladíček v brance porýnského klubu i ve svém druhém letošním startu čisté konto udržel. To se však nepovedlo Florianu Fromlowitzovi na druhé straně, který ještě v 88. minutě inkasoval z penalty, kterou po faulu Eggimanna na Kroose proměnil Stefan Kiessling.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele