33. kolo
01.05.2010 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Idrissou zachoval Freiburgu prvoligovou příslušnost

Freiburg jej v rozhodujících momentech potřeboval loni ve druhé lize, Freiburg jej v rozhodujících momentech potřeboval i letos v nejvyšší soutěži. Řeč je o Mohamadou Idrissou, který svými dvěma góly na hřišti Kölnu zajistil týmu z Breisgau statut týmu 1. bundesligy i pro příští sezonu.

Přitom pro hosty se zápas nevyvíjel vůbec dobře. Již v desáté minutě našel Manichej vhodně Tosiće, jehož rána ze čtrnácti metrů skončila v levém horním rohu Pouplinovy branky. Na Freiburg tak padl ještě větší tlak než před utkáním a musel začít tvořit hru. To se mu však moc nedařilo, neboť domácí Kozli svému soupeři míč příliš nepůjčovali.

Právě díky tomu se gól ze třicáté minuty jeví jako blesk z čistého nebe. Mondragon vyrazil Barthovu hlavičku z pěti metrů pouze k Idrissouovi, který měl už práci velmi ulehčenou. To bylo překvapivě z prvního poločasu vše.

Zvonimir Soldo se rozhodl do druhého poločasu udělat jednu změnu, když Cullmann na hřišti nahradil McKennu. Chorvatský lodivod domácího celku si ale musel rvát vlasy v 57. minutě, když 34letý obránce školáckou chybou dovedl míč přímo k nohám kamerunského útočníka Idrissoua, jenž mu mohl jedině poděkovat a z osmnácti metrů zavěsit.

Hosté své vedení mohli ještě navýšit v 65 minutě, jenomže Jäger si v bezprostřední blízkosti Mondragona počínal spíše amatérsky. Köln vyrovnal typickým gólem reflektujícím toto utkání. V 70. minutě sice Pouplin dokázal vychytat Mohamada, nicméně v 84. minutě byl na Freise po Tosićově přihrávce krátký. To však nic nezměnilo na tom, že Freiburg svou první sezonu po návratu do bundesligy zvládl a zahraje si ji i příští rok.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
niflheim

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele