33. kolo
16.05.2009 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Werder Brémy - Karlsruher SC 1:3

Poslední celek Karlsruhe zaskočil favorita z Brém a díky výhře 3:1 na jeho hřišti dál živí naději na záchranu. Stindl zařídil první dvě branky už v první půli a Jašvili přidal deset minut po přestávce třetí, na což už domácí Werder stačil odpovědět jen trefou aktivního Almeidy. A to ještě už ve třetí minutě spálil penaltu hostující Engelhardt.

Hned na začátku zápasu mohli jen domácí příznivci nevěřícně hledět, co že to na hřišti jejich Werder tropí za hrubky. Běžela teprve třetí minuta a obránce Prödl v pokutovém území minul balón. Pro ten si došel dotírající Stindl, jehož musel nevybíravými prostředky rakouský stoper ve vápně zastavit. Sudí Kempter neměl jinou možnost než ukázat na bílou tečku. Jenže Engelhardt nenaložil z nabídnutou penaltou nejlépe a brémský gólman Wiese jeho přízemní střelu vykryl.

Karlsruhe se však nesesypalo, proti finalistovi Poháru UEFA mu možná chyběla jen větší průraznost. Domácí vypadali opticky na jedničku. Ale poté, co vyvedl chybu Prödl, měli proti outsiderovi jen pouze jednu gólovku a a ještě k tomu postrádala přesnější mušku. Baumann zkrátka v 16. minutě selhal hlavou na skvěle reagujícím gólmanovi Millerovi. Na druhé straně o pár chvilek později mohl zase špatné přihrávky, tentokráte od Fringse, využít Freis, hostující záložník ale trestuhodně zahodil.

Pak se Karlsruhe v ofenzívě odmlčelo. Domácí Hugo Almeida měl během minutu dvě obrovské šance. Nejprve ve 27. minutě ztroskotal na stoperovi Langkampovi a pak ve 28. minutě trefil hlavou tyč. Kdo ví, jak by se utkání odvíjelo, kdyby Portugalec rozvlnil alespoň jednou síť. Jako blesk z čistého nebe naopak udeřil soupeř. Celozzi se skvěle prosadil ve středu hřiště, nacentroval do vápna na hlavu Stindla, jenž poslal míč přímo ke vzdálenější tyči. Almeida měl na kopačce znovu ve 32. minutě vyrovnání, ovšem Miller mezi třemi tyčemi zářil.

Werder následně otevřel obranu. A to neměl dělat. Pět minut před půlí Eichner z rychlosti nabil zleva do středu hřiště Stindlovi, který míč nezpracoval dobře, ale skákavý balón nakonec napálil z voleje tak, že na něj Wiese už nedosáhl.

Do druhé půle nenastoupil už kapitán Karlsruhe Franz, který musel odstoupit kvůli svalovým problémům. Ale i bez něj se hosté dostali do senzačního třígólového vedení, které prakticky rozhodlo o třech bodech. Prödl deset minut po přestávce opět chyboval, nechal uniknout do vápna Freise, ten přihrál do malého vápna spoluhráči Jašvilimu, jenž uklidil dělovku přímo pod břevno.

Když Werder zjistil, že to proti houževnatému soupeři prostě nepůjde, nechtěl zbytečně inkasovat ještě větší debakl. Nakonec se v 73. minutě po mistrné přihrávce Özila nadvakrát podařilo překonat Millera Almeidovi, o deset minut později měl ještě dobrou příležitost Diego, ovšem gólem neskončila.

Brémy nikým neohrožované skončí v letošním ročníku Bundesligy na desátém místě. V posledním kole sezóny zajíždí na půdu vedoucího Wolfsburgu. Karlsruhe díky této výhře neřeklo v boji o záchranu ještě poslední slovo, avšak šanci už má jen na barážovou šestnáctou pozici. Pokud Bielefeld ani Cottbus nezvítězí a ono doma získá tři body nad Hertou.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele