20. kolo
14.02.2009 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 1:1

Werder nedokázal ani ve třetím zápase v jarní části sezóny zvítězit, nicméně získal alespoň jeden bod. Velmi slabá útěcha proti poslednímu týmu tabulky a pozice kouče Thomase Schaafa může být velmi vážně ohrožena. Werder se tak téměř definitivně může vzdát snu o Lize mistrů a bude mít co dělat, aby si zajistil účast alespoň v Poháru UEFA.

Domácí přitom dostal do vedení čtvrthodinu před koncem , navrátilec v sestavě Claudio Pizzaro a zdálo se, že Brémy konečně po delší době zvítězí. Ovšem Gladbach jako by byl velmi psychicky silný a za tři minuty bylo srovnáno, domácí už ani přes velký tlak nakonec nedokázali s výsledkem udělat nic. Brémy ztratily body s hostujícím celkem teprve podruhé od roku 1994, nicméně sérii bez prohry se jim podařilo udržet.

Obě mužstva začala od úvodních minut velmi opatrně a nehrála v žádném vysokém tempu, spíše čekala na chybu soupeře. V úvodních dvaceti minutách hráli velmi důrazně hosté a více faulovali, vytvořili si také první možnost. V 10. minutě centroval Matmour na hlavu Colauttiho, jenže míč v síti neskončil.

Větší šanci první půle si ale vytvořil Werder. Pizarrovu hlavičku na poslední chvíli odvrátil záložník Stalteri, následně po přihrávce Özila se snášela střela Hugo Almeidy jen těsně vedle tyče. Pak to zkoušel z ostrého úhlu po nahrávce Baumana Özil, na skórování už ovšem bylo pozdě, brankář Bailly stačil míč lapit.

Na druhé straně chytře pálil Fritz, jenže Wiese reflexivně vyrazil na roh. Hra se začala přelévat ze strany na stranu, ve 26. minutě perfektním vyběhnutím zastavil Bailly opět aktivního Pizarra. Ten o osm minut později nebezpečně přestřelil branku, skóre ale zůstalo stejné

Po změně stran se obrázek hry nezměnil a obě mužstva spoléhala hlavně na defenzívu, nechtěla udělat žádnou chybu. Nicméně obrovský tlak si začal vytvářet domácí celek. Dvě obrovské možnosti spálil zase Pizarro, Tziolis jen těsně minul vzdálenější tyč a Frings nejprve neusměrnil hlavičku a pak z pěti metrů neuvěřitelně trefil jen gólmana Bayillyho. A tak se výběr Thomase Schaafa konečně dočkal v 76. minutě. Po rohovém kopu Özila si na přední tyč naběhl Pizarro a hlavou přímo do šibenice nedal Bayillymu žádnou naději - 1:0.

Avšak hosté se rychle oklepali a bod jim spadl do klína. Marin se uvolnil na levé straně a přesně odcentroval na vzdálenější tyč, míč na prsa si zpracoval Bradley a zakončil - 1:1. Domácí si pak v poslední minutě vytvořili drtivý tlak, dvakrát nebezpečně vypálil střídající Rosenberg, činil se i Baumann, remíza už ale byla nevyhnutelná. Brémy zůstávají desáté, příště hrají v Chotěbuzi. Gladbach je poslední, další klání odehraje doma s Hannoverem.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nezbývá mi nic jiného než plně souhlasit s tipem Eurofotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

tip x2

Reagovat
smazaný uživatel

No na Galaska si urcite nevsadim cista 1 !!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele