16. kolo
07.12.2008 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hannover 96 2:1

Wolfsburg potvrdil domácí suverenitu i v dolnosaském derby, v němž porazil Hannover 2:1. Díky výhře, o které rozhodla vlastní branka Jiřího Štajnera, se VfL vyhouplo na šestou pozici, "96" zůstávají i přes prohru třinácté.

Oba týmy začaly aktivně, každý z nich ovšem po svém. Domácí kombinovali, zatímco hosté vsadili na dlouhé míče na útočníky Hankeho s Forssellem. Defenizivy ovšem pracovaly dobře, Vlci tak zahrozili jen nepřesnými střelami Gentnera a Dejagaha, na druhé straně musel být po Zaccardově zaváhání v pozoru Benaglio, aby vyrazil pokus Štajnera. Poté se předvedl i hostující brankář Fromlowitz, který bravurně zneškodnil hlavičku Džeka.

Ve 32. minutě však byl i on bezmocný proti skvělé kombinaci domácích. Gentner přihrál do běhu Misimovićovu, který akci vyšperkoval nahrávkou na Zaccarda a ten již nemohl minout - 1:0. Hannoverští tahali za kratší konec, přesto mohli ještě do přestávky srovnat. Dlouhý míč od Balitsche si našel Hanke a z voleje ho poslal na branku, Vlky však zachránil Benaglio.

Druhá poločas začal ofenzivně z obou stran, po Štajnerově střele si dal málem vlastní gól Costa, na druhé straně byl zase sám před brankou Saglik, trestuhodně ale přestřelil. V 59. minutě tak přišlo vyrovnání. Zleva nacentroval Rausch, na jehož pobídku si naběhl Štajner a parádním volejem trefil do Benagliova protipohybu - 1:1. Radost hostům ale trvala pouhé čtyři minuty. Misimovićův přímý kop prodloužil smutný hrdina utkání Štajner a Fromlowitz byl bezmocný - 2:1.

Hannover se poté příliš ke slovu nedostal a naopak v 82. minutě málem inkasoval potřetí. Po Misimovićově pasu se Džeko po kontaktu s Fromlowitzem poroučel k zemi, zacož dostal hostující brankář červenou kartu a domácí penaltu. Hannover však již měl vyčerpané všechny tři možnosti ke střídání a tak šel do branky Rosenthal a co se nestalo - hostující záložník Džekovu penaltu pěkným zákrokem zneškodnil. Hostům to ale k bodovému zisku nepomohlo, jelikož v nastavení Fahrenhorst střelou z voleje přestřelil.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

doma-venku, nejlépe a nejhůř hrající týmy, 5:0 pro vlky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele