10. kolo
28.10.2008 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 3:0

Wolfsburg si bez problémů poradil s Mönchengladbachem. Až na úvodní čtvrthodinu, kdy hosté několik gólových šancí vytvořili, byl jasně lepším týmem a chybující obranu Gladbachu náležitě potrestal třemi brankami.

Trenér Wolfsburgu Felix Magath udělal oproti minulému zápasu s Bayernem jednu změnu. Místo Santany se v záloze objevil Gentner. Mönchengladbach hrál se dvěma novými muži, v bráně se objevil místo Heimerotha trojka mužstva Löhe, která tak zaznamenala svůj debut v Bundeslize, na pravém kraji zálohy hrál místo Marina van den Bergh.

Domácí nezačali dobře, už ve druhé minutě hlavičkoval nebezpečně Matmour, leč neúspěšně. Wolfsburg měl první šanci zápasu v 9. minutě, před Misimovičem odvracel obránce Daems, Džeko následně pálil hlavou do tyče. Pak byl po dobré kombinaci ve slušné pozici Bradley, od té doby hosté nic nepředvedli.

Gólman Löhe zasáhl proti Džekovi, následnou Hasebeho dorážku z 25 metrů vyrazil vedle tyče. Wolfsburg skóroval zaslouženě ve 40. minutě. Gentner pronikl z levé strany do vápna a Svärd ho poslal k zemi. Rozhodčí nařídil penaltu, kterou proměnil Grafite. Hosty ke konci poločasu navíc nepotěšila zpráva, že Daems v souboji s autorem penalty přišel k roztrženému obočí a musel předčasně střídat.

Ve druhé půli pokračovali domácí v ofenzívě. Ve 48. minutě vyrazil s velkou dávkou štěstí Misimovičovu střelu z přímého kopu až brankář Löse, na hlavičku o sedm minut později Madlunga však už neměl. Za dvě minuty mohlo být hotovo, Grafite zachytil míč po střídajícím Brouwersovi, ale síť se mu rozvlnit nepodařilo.

Borussia, ačkoli prohrávala o dva góly, se jako by o zvrácení výsledku nepokoušela. Naopak svými projektily prověřili hostujícího gólmana postupně Gentner, Džeko a Zaccardo, nakonec v 75. minutě po přihrávce Gentnera skóroval Bosňan Misimovič.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele