8. kolo
17.10.2008 20:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

VfL Bochum - Borussia Mönchengladbach 2:2

Průměrné utkání, ovšem okořeněné čtyřmi brankami, viděli diváci v Bochumi. Domácí VfL sice proti Mönchengladbachu otočilo nepříznivé skóre z první půle, hosté však stačili bleskově vyrovnat a zápas tak skončil 2:2.

Do utkání vstoupila mnohem aktivněji Bochum, která se prezentovala na domácím hřišti tradiční rychlou nátlakovou hrou. Proti vcelku dobře fungující obraně Gladbachu se ale domácí příliš neprosazovali, výjimkou budiž jedenáctá minuta, kdy se po přihrávce Dabrowského opřel do míče Kaloglu, hostující brankář Gospodarek ale střelu vyrazil.

Hosté úvodní tlak ustáli, postupem času začali vystrkovat růžky a ve 30. minutě udeřili. Zázračně uzdravený Marin se po faulu na vlastní osobu postavil k přímému kopu, zahrál ho na zadní tyč, kde Gohouri hlavičkou otevřel brankový účet zápasu – 0:1. Po inkasovaném gólu se do útoku opět vrhlo domácí VfL, Kaloglu ale branku minul a v závěru poločasu byl Šesták v dobré pozici zblokován.

I po změně stran tlak Bochumi pokračoval, nejprve sice na centr o chloupek nedosáhl Kaloglu, v 55. minutě však již bylo vyrovnáno. Freierův centr zprava se dostal až ke kopačkám Dabrowského, který tvrdou střelou propálil Gospodarka – 1:1. Poté se hra otevřela, za hosty střílel nebezpečně Matmour, na druhé straně se snažil svým trapným hereckým výkonem vymodlit penaltu Šesták, sudí Fleischer ale byl naštěstí pozorný.

V 70. minutě se po rohu dostal k hlavičce Kleine, povedeným pokusem ale těsně minul. To domácí byli v zakončení přesnější, v 78. minutě našel Fuchs parádním centrem Kaloglua a ten poslal hlavičku nechytatelně do Gospodarkova protipohybu – 2:1. Radost ale domácím vydržela pouze několik desítek sekund, Marinův roh našel hlavu Kleineho a jeho pokus dokázal Fernandes zastavit až za brankovou čarou – 2:2. V posledních deseti minutách se již nic podstatného neudálo a tak se body po zásluze dělily.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele