18. kolo
31.01.2009 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 2:0

Stuttgart vstoupil do jarní části podle očekávání, a i když se v prvním poločase hlavně v útoku trápil, výhru mu zajistil uzdravený útočník Marica, jehož doplnil v samém závěru forvard Mario Goméz. Gladbach se za svůj výkon příliš stydět nemusí, nakonec však body nebere a zůstane v tabulce na posledním místě. Stuttgart prozatím poskočil na sedmou pozici.

Trenér domácích Markus Babbel nechal na lavičce oproti pohárovému utkání Boku, Bastürka a Gilberta, naopak dal šanci Magninovi, Langovi a Maricovi, hlavně nominace posledně jmenovaného byla trefou do černého. Hosté nastoupili v celkem ofenzivním složení, ovšem ze začátku začali hrát velmi organizovaně a bez chyb, vše tedy rozjeli podle plánu a první poločas byl toho důkazem.

Český defenzivní štít Tomáš Galásek si odbyl premiéru tentokrát na pozici stopera v tříčlenné obraně a vedl si více než dobře, nakonec ale utkání rozhodl povedenou brankou v polovině druhého dějství navrátilec Ciprian Marica, hosté svoje ofenzivní výpady využít nedokázali. V prvním poločase se však domácí do šancí příliš nedostávali, na taktiku Gladbachu vyzrát nedokázali a těžko se dostávali do šestnáctky soupeře.

Do první šance zápasu se po necelých deseti minutách probojoval hostující Daems, jeho střelu však pohodlně ukryl do náručí Lehmann. O dvě minuty později tvrdě vypálil Friend, jeho rána však šla vedle pravé tyče branky Lehmanna. Pak utkání spadlo do průměru a na další šance se muselo čekat až do 30. minuty. Nejprve přestřelil opět velmi aktivní Friend, o minutu později neuspěl ani Baumjohann.

Domácí se do šance dostali v 36. minutě, kdy si ovšem vytvořili nejvážnější akci prvního poločasu, tady také poprvé hostující obrana mírně zaváhala. Z levé strany nacentroval Marica a míč se dostal až ke Gomézovi, jeho ránu z pěti metrů ale perfektním reflexem zlikvidoval Bailly, do konce půle se už nic důležitého neudálo.

Druhou půli otevřely možnosti domácího Šimáka a hostujícího Baumjohanna, ani jedna se ovšem neujala. Po čtvrthodině hry promarnil obrovskou příležitost na otevření skóre znovu Friend, hlavou minul tyč jen o několik centimetrů. Hosté si pokazili vizitku až v rozhodujícím okamžiku, kde si na ně také zasedla smůla. Gohouri nedosáhal hlavou na dlouhý centrovaný míč a ten se odrazil až k Maricovi. Jeho střelu do volné klece se za každou cenu snažil zastavit Brouwers, avšak Marica už zvedal ruce nad hlavu - 1:0.

Domácí se následně uklidnili a pod tlakem byli hosté. Začali hrát aktivněji, šance si ale vypracoval Stuttgart. V 78. minutě ještě skvěle zareagoval proti střele střídajícího Nelsona Bailly, ale o osm minut později bylo definitivně dílo dokonáno. Střelu Khediry vyrazil Bailly jen ke Gomézovi a ten vsítil svoji osmou branku v sezóně. Gladbach bude mít šanci na reparát v příštím kole doma proti vedoucímu Hoffenheimu, Stuttgart jede do Düsseldorfu, kde má dočasný azyl Leverkusen.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šimák vydržel ňák dlouho na hřišti, paráda, mu musim zavolat co bere novýho:)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele