5. kolo
20.09.2008 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 1:0

Zasloužené vítězství si připsalo na své konto Schalke. To doma, jako již tradičně, svého soupeře doslova drtilo, góla však kupodivu nedalo. Vítězství Königsblauen 1:0 nad Frankfurtem tak zařídil vlastní brankou Ochs.

Domácí začali pochopitelně zostra a netrvalo ani pár minut, než dostali Orly pod tlak. První pokus zaznamenal Farfán, o vlásek však minul. Stejný hráč byl blízko k vedoucímu gólu ve 14. minutě, kdy z přímého kopu trefil břevno. Chvíli nato hlavičkoval těsně vedle Krstajić, jinak ale v úvodní půlhodině obrana Eintrachtu pracovala celkem dobře.

Poté se však věci daly do pohybu. Ve 35. minutě trefil Chris svou paží do obličeje Westermanna a sudí Fandel měl jasno - červená za násilnou hru. Schalke dokázalo výhodu jednoho muže v poli gólově využít ještě do poločasu. Ve 41. minutě nahrál Westermann Farfánovi, ten sám před hostující brankou otálel se zakončením, až do míče zezadu šťouchl Ochs a byl z toho vlastní gól - 1:0.

Po přestávce se pokračovalo ve stylu nastoleném v první půli, Schalke hrálo a Eintracht se bránil. Krátce po obrátce pálil o chloupek vedle exfrankfurtský Jones, poté měl po Westermannově přistrčení dobrou šanci Kuranyi, ale přestřelil. Následně se decentně osmělili i hosté, z dálky chtěl Liberopoulos přelobovat Fährmanna, ten se však nachytat nenechal.

19letý talent mezi domácími tyčemi poté chytil i Ochsův přímý kop, pak ale zase zatopila pod kotlem domácí ofenziva. Kobiashviliho střelu Nikolov jen vyrazil, Sanchéz následně dostal míč do sítě, kvůli ofsajdu však branka uznána nebyla. To byla také poslední příležitost domácích v zápase, jelikož se ale Frankfurt v závěru na nic nezmohl, domácí výhru 1:0 "udrželi".

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

schalke vyhraje2:0

Reagovat
smazaný uživatel

zkusim prekvapení 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Kubin1989
Reagovat
smazaný uživatel

hmmm tenhle tym zacinam mit hodne rad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele