6. kolo
28.09.2008 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Karlsruher SC - VfL Wolfsburg 2:1

V nedělní dohrávce porazilo domácí Karlsruhe hosty z Wolfsburgu 2:1 a nebyla to snadná práce. Hosté se totiž drží zásady "vítězná taktika se nemění" a tak i v dnešním utkání vycházeli hlavně ze zajištěné obrany a rychlých brejků.

Na této taktice ztroskotal i lídr tabulky Hamburk. Ovšem celá tato taktika je postavena na premise, že nesmíte jako první inkasovat, což se bohužel pro Vlky stalo. Přesto stačilo málo a utkání mohlo dopadnout zcela jinak, první půli totiž hosté domácí k ničemu nepustili. Nebezpečno bylo hlavně na druhé straně, především z kopaček Grafiteho, který na sebe v závěru utkání upozornil jiným způsobem než by bylo příhodno, o tom ale později.

První šance přišla v 16. minutě, kdy po kombinaci s Grafitem vystřelil Gentner, ale nepřesně. O deset minut později přišla největší šance hostů v prvním poločase. Misimovič se krásně ve středu hřiště uvolnil a vyslal nezjištně Grafiteho do sólového úniku. Ten si všiml, že brankář Miller stojí poněkud dále od své branky, tak se ho pokusil lobnout. To se mu ostatně podařilo, ale s Millerem přehodil i bránu.

V minutě 33. se tito dva hráči střetli znova. Gentner přihrál Grafitemu do vápna, kde se Grafite chytrým zpracováním odpoutal od svého strážce a tvrdě levačkou vypálil. Rána šla Millerovi nad hlavou a jen instinktivně jí vyrazil nad sebe. To bylo vše, co bylo v prvním poločase k vidění.

Trenér Magath byl odhodlán odvézt si všechny tři body, které by Vlky katapultovaly na druhé místo, a poslal na hřiště Edina Džeka. V druhé půlce se poprvé do šance dostali domácí a hned se prosadili gólově. Ze stadardní situace zahrávané ze zajímavé pozice tvrdě vypálil Massimo Porcello a míč zastavila až třpotající se síť. Gólman Benaglio se nehnul ani o píď. Ono nebylo chytat zrovna co, protože míč letěl příliš rychle a trefil přesně skulinku, kde se zeď rozestoupila.

Tímto gólem padla taktika Vlků a rázem to byli oni, kdo musel útočit, což domácím vyhovovalo, navíc v 71. minutě srazil Grafite nevybíravě k zemi domácího gólmana Millera, poprávu uviděl druhou žlutou kartu v utkání a šel pod sprchy. Pět minut nato domácí definitivně zlomili ochromenému soupeři vaz. Eichner utekl po levém křídle, přihrál pod sebe na Iashviliho, který si ještě hodil míč směrem k brankové čáře a nacetroval po zemi na vzdálenější tyč. Tam si zaběhl Freis a do odkryté brány s přehledem zavěsil.

VfL se ale přeci jen nevzdalo a za dvě minuty snížilo. Misimovič zahrával stadardku, nacetroval do klubka hráčů před bránu Karlsruhe a jeden z hráčů prodloužil na zadní tyč. Tam už si naběhl střídající Ricardo Costa a zcela osamocen koníčkem poslal míč k bližší tyči do sítě.

V 84. minutě se znovu kopala stadardka na straně hostů, ale tentokráté nebyla nebezpečná pro branku domácích, ale pro jejího strážce. Misimovič znova centroval do ohně a střídající Saglik se po vzdušném souboji ošklivě střetnul s Millerovou hlavou, následně se oba aktéři bezmocně skáceli k zemi. Zatímco Saglik se po chvíli otřepal a zvedl, Miller dopadl podstatně hůře a domácí hráči divoce gestikulovali směrem k zdravotnímu personálu, aby co nejdříve přiběhli. Vypadalo to na otřes mozku, možná zapadlý jazyk, každopádně muselo dojít ke střídání a Miller byl mezitím viditelně otřesen odnesen na nostíkách. Doufejme tedy, že se mu nic vážného nestalo.

Po této hrůzostrašné vložce se opět začalo hrát, ale Jean-Francois Kornetzky, který Millera vystřídal neměl až do konce utání skoro žádnou práci. Na druhé straně měli domácí několik nebezpečných brejků do zcela odkryté obrany VfL, ale už se skóre neměnilo. Karlsruhe tedy jako první celek porazilo Wolfsburg a nutno řící, že zcela zaslouženě.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

wolfsburg vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele