22. kolo
28.02.2009 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 2:1

Minimálně do zítřejšího utkání Hamburgu se Hertha BSC opět vyhoupla do čela bundesligy. Proti poslednímu Mönchengladbachu vedla po půli 2:0, jenže ve druhém poločase přestala hrát a hosté z penalty snížili, vítězství 2:1 ale již Berlíňané dokázali ubránit.

Utkání patřilo od prvních minut domácím, za něž nejprve zahrozil Voronin, jeho střelu ale zblokoval Bradley. V deváté minutě pak zakombinovali Nicu a Raffael, druhý jmenovaný se vřítil do pokutového území, jenže vyběhnuvšího Baillyho překonat nedokázal. Minutu poté zahrozili také hosté, v jejichž sestavě chyběl Tomáš Galásek. Matmourův centr přiťukl Friend Bradleymu, kterému střela až tak úplně nesedla a Drobný míč vyrazil. Pár minut nato prověřil Baillyho dalekonosnou ranou Dárdai, na branku si ale museli domácí ještě chvíli počkat.

Konkrétněji do 28. minuty, kdy se hra odehrávala převážně ve středu hřiště. Najednou ale poslal míč vpřed Cícero, našel rozběhnutého Voronina a ten bez potíží prostřelil Baillyho - 1:0. Poté se domácí stáhli do obrany a hrál převážně Gladbach, jenže až na Baumjohannovu střelu, se kterou si poradil Drobný, si žádné šance nevypracoval. Ve 44. minutě tak udeřili domácí, Ebert chytře prostrčil Dárdaiovi a ten svou přízemní střelu poslal přesně k pravé tyči - 2:0.

Druhý poločas začal šancí hostí, po Marinově rohu ale hlavičkoval Gohouri vedle. Hosté museli hrát a také hráli, zatímco domácí byli zalezlí v ulitě i nadále. Do hlavní role se postavil střídající Neuville, kterého hned oslovil Bradley, zkušený útočník ale mířil vedle. Podobně si tentýž hráč vedl i o chvíli později, v 69. minutě se však již Borussia dočkala zasloužené branky. Marina v pokutovém území fauloval Friedrich a následnou penaltu bez větších potíží proměnil Bradley - 2:1.

Co se bude dít posledních dvacet minut, bylo tak předem jasné, domácím se ale ustát tlak dařilo a vyráželi do brejků. V 74. minutě se v ojedinělém útoku domácích zjevil Voronin, jeho střelu ale vynikajícím zákrokem vyrazil Bailly. Zhruba deset minut poté se po kombinaci Voronina a Cícera dostal do šance Raffael, ale ztroskotal taktéž na hostujícím brankáři. V 86. minutě měl poslední šanci Gladbach, s Marinovým přímým kopem si ale poradil Drobný. V úplném závěru se ještě na Baillyho řítil Domovchijski, branku sice nedal, na vítězství to ovšem Hertě BSC stačilo.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hertha by měla vzhrát , tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha by měla vyhrát , tip 2:0

Reagovat
Arne

HERTHA BSC

heißt unser Verein !

HERTHA BSC

wird es immer sein !

Aufgehts, Gladbach musíme doma udělat, pokud chceme o pohárech byť jen přemýšlet...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele