11. kolo
01.11.2008 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Hannover 96 - Hamburger SV 3:0

Hamburk nedokázal potvrdit roli favorita a celkem přesvědčivě podlehl "katu favoritů," tedy Hannoveru. Výběr Martina Jola proto klesl na páté místo a vybojované tři body se Stuttgartem tak zůstaly nepotvrzeny. Hannover se po sérii neúspěchů konečně může radovat, poskočil na dvanácté místo. Celý zápas odehrál v dresu Hamburku Čech David Jarolím, na druhé straně hrál stejnou dobu i forvard Jiří Štajner a jedním gólem přispěl ke třem bodům.

V takzvaném derby "severního Německa" Hannover po celou dobu kontroval průběh, připsal si taktéž první šanci, ze které dokázal skórovat. V 5.minutě po práci Schlaudruffa se na pravé straně dostal k míči Bastian Schulz, který z dobrých dvaceti metrů perfektně vypálil a míč se už jen třepetal v síti – 1:0. O deset minut později chtěl navýšit po chybě Mathijsena Forssell, ale ten osamocen před Rostem absolutně selhal.

Za další tři minuty to po kombinaci Forssella s Husztim zkoušel Schlaudraff a tentokrát úspěšně. Střelu z deseti metrů nedokázal včas zablokovat bek Demel a Rost neměl vůbec žádnou šanci – 2:0. Na druhé straně propagačně prověřil pozornost Fromlowitze Olič, a aby těch pohrom pro hosty nebylo málo, v 26. minutě musel kvůli natažení stehenního svalu odstoupit Guerrero.

Do konce poločasu se už příliš šancí nezrodilo, v závěru vyrazil Petričovu ránu brankář Fromlowitz a před dotírajícím Aogoem hlavou na poslední chvíli odvrátil Cherundolo. Po změně stran se obrázek hry úplně změnil, v dobré šanci nejprve neuspěl Olič. V 55. minutě si dal málem vlastní gól Christian Schulz a o osm minut později jen těsně z voleje z levé strany minul David Jarolím. O vyrovnání se též pokoušel kanonýr Trochowski, ale když ani on nezacílil přesně, přišla chvíle Jiřího Štajnera.

Asi deset minut před koncem před vápnem poslal do uličky do volného prostoru balón nejlepší muž na hřišti Schlaudraff, který našel Husztiho a ten před prázdnou klec naservíroval Štajnerovi – 3:0. Hamburk se už na žádný další nápor nezmohl a překvapivě podlehl.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele