19. kolo
08.02.2009 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Energie Cottbus - Hannover 96 3:1

Duel o záchranu lépe zvládla Chotěbuz a jak to vypadá, prolomila také střeleckou krizi. V jednom utkání totiž dala tři branky teprve podruhé v sezóně. K tomu se Energie dostala ze sestupových příček a bude mít o to větší motivaci, Hannover si naopak vytvořil mírné problémy. Hosté si však stěžovali na rozhodčího Petera Gagelmanna, který je v první půli podle jejich názoru okradl o jasnou penaltu.

Domácím se na hostující celek většinou daří, poslední výsledek 5:1 byl toho důkazem, a s velkým odhodláním vstoupili do zápasu také teď. Výběr kouče Prasnikara přehrál soupeře díky dvěma trefám Dimitara Rangelova, hrál velmi zodpovědně v obraně a také uměl využít stoprocentně své šance. Duel výrazně ovlivnila červená karta hannoverského Andreasena, po kterém Chotěbuz vstřelila rozhodující gól.

Oproti minulému zápasu nenastoupil v základní sestavě český štít Jan Rajnoch a na hřiště se dostal až v 75. minutě, nicméně týmu tato změna výrazně neuškodila. V úvodu zápasu hrála obě mužstva velmi opatrně, defenzivně a žádné šance se téměř neurodily. V první možnosti se ocitli domácí Skela a Iliev, ovšem ani jeden z nich neměl štěstí a oba branku minuli.

Ke konci poločasu se k opačné brance probojoval nejprve Krzynowek, ale stejně jako jeho kolega Hanke o chvilku později branku minul. Proto ohromnou radost zažila Chotěbuz v 39. minutě, první zásah zaznamenal Rangelov. Aktivní Skela uvolnil nejprve Ilieva, ten našel hlavu úplně volného bulharského kanonýra, který pak už neměl problém trefit branku.

Další dvě nebezpečné příležitosti si pak vypracoval Iliev, tentokrát se však ani jedna střela v síti netřepetala. Hosté se dostali do tempa až v 57. minutě, kdy útok rozhýbal střídající Bruggink. Snaha celého týmu se ovšem rozpadla po faulu nové posily Leona Andreasena, který se po zákroku na Cagdase musel po druhé žluté pakovat do kabin.

Následně přišla pohroma číslo dvě, po dvou minutách totiž využil nabídnutou příležitost opět Rangelov. Po centru Ziebiga prodloužil hlavou Jula na muže utkání a ten opět přesnou hlavičkou pohodlně usměrnil za bezmocného Enkeho - 2:0. Za dalších pět minut bylo dílo dokonáno, tvrdou střelou zprava zmrazil hosty Angelov.

Hannover však nechtěl odjet s úplnou ostudou a v závěru se zmohl ještě alespoň na snížení, povedenou dělovkou z pravé strany upravil skóre Fahrenhorst. Hannover klesl po tomto kole na třináctou příčku, s čtyřbodovým odstupem od pásma sestupu, příště bude bojovat doma se šlapajícím Stuttgartem. Chotěbuz pojede do Dortmundu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele