9. kolo
25.10.2008 15:30 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Energie Cottbus - Eintracht Frankfurt 2:3

Konečně je nebezpečí alespoň na chvíli prolomeno, borci Frankfurtu se dostávají ze sestupové zóny už na dvanácté místo a mohou se tedy pokoušet o dostání se do první poloviny Bundesligy. Po středeční výhře nad Karlsruhe vyhrál Eintracht i na půdě Cottbusu. Po dlouhé době se trefil také Martin Fenin, který přispěl k výhře 3:2.

Navíc i tentokrát se Frankfurt podařilo otočit nepříznivý výsledek. Proti Karslruhe prohrával od 82. minuty, v poslední minutě ale dokázal skórovat a vyhrát 2:1. To samé platí pro zápas v Cottbusu, kde to bylo dokonce 2:0, avšak díky skvělé druhé půli Eintracht opět klání otočil.

Od začátku utkání ovšem byli aktivnější domácí, první střelu vyslal asi z dvaceti metrů Rivič, jeho bombu ovšem před sebe vyrazil skvělý Nikolov. Za další minutu už ale Energie svůj nápor využila, po autovém vhazování Galinda využil podklouznutí obránce Rangelov, na hranici vápna se otočil a mířenou střelou k levé tyči zavěsil – 1:0. Fanoušci na stadionu hnali své borce stále kupředu, střelu z voleje sice ještě Rost napálil mimo, za další dvě minuty už však bylo veseleji. Po přímém kopu zprava se od Skely dostal míč až na hlavu Angelova a ten druhou trefou nenechal nikoho na pochybách – 2:0. Nikdo si už ani ve snu neuměl představit, že by Cottbus prohrál, přeci se to ovšem stalo.

Po půlhodině hry mohl náskok navýšit hattrickem Rangelov, přihrávku Pavičeviče ale do sítě neusměrnil. V 36. minutě už mohlo být rozhodnuto, z přímého kopu krásně zakroutil Skela, ale hosty podržel skvělým zákrokem Nikolov. Pravidlo nedáš - dostaneš platilo do puntíku i v tomto případě, po nahrávce Inamota do středu hřiště vypálil z pětadvaceti metrů zakroucenou ránou Fink a trefil přímo šibenici - 2:1. Do konce půle mohl dvoubrankové vedení vrátit Cottbusu opět Rangelov, nyní však štěstí neměl.

Frankfurt vstoupil po obrátce na hřiště jako vyměněný, již po třech minutách byl před gólmanem osamocen Caio, jeho skoro jistou branku vykopl z čáry Cvitanovič. Dále pálil dobře Inamoto, jenže skóre se neměnilo. Feninova chvíle přišla v 68. minutě, před pokutovým územím byl faulován Spycher, poslal ale míč ještě do vápna Feninovi a ten křižnou střelou srovnal – 2:2. O dvě minuty později napálil tyčku na druhé straně střídající Vasiljevič. Rozhodující moment přišel necelou čtvrthodinu před koncem, po přímém kopu Steinhöfera se dosal k hlavičce Liberopoulos a bylo rozhodnuto. Domácí mohou být právem naštvaní, měli více ze hry i šancí, dali tyčku, na body to bohužel nestačilo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele