34. kolo
23.05.2009 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Energie Cottbus - Bayer Leverkusen 3:0

Leverkusen jen potvrdil, že mu v tomto utkání o nic nešlo a Cottbus zase, že to se svým setrváním v Bundeslize myslí vážně. Svěřenci Bojana Prašnikara vyhráli 3:0 a zajistili si tak naději v baráži.

Zápas začal očekávaným náporem domácích, Leverkusen se vůbec nedostával do hry, jenomže tlak Energie byl více než zoufalý. Skelova rána ze 4. minuty vedle pouze demonstrovala bezmocnost domácích. Leverkusen se však postupem času přece jen více začal zapojovat do hry, ale stále to byl Cottbus, kdo měl více příležitostí. Po Rivićově pokusu měl velké problémy Adler, ale Julův pokus dokázal nakonec zkrotit také.

Ve 23. minutě to však mohl být Bayer, kdo by šel do vedení. Kiesslingovu hlavičku však s vypětím všech sil vychytal domácí brankář Tremmel. Cottbus většinou chodil dopředu v plných, ale narážela na pečlivě propracovanou defenzivu hostí.

Leverkusen opět vážněji zahrozil až pět minut před koncem poločasu. Barnettova kolmice na Vidala byla sice krásná, ale chilský mladík ji nedokázal dopravit do branky. Iniciativu překvapivě převzal Bayer, další šanci pak měl o dvě minuty později Kiessling, jenž ale hlavičkou u hranice pokutového kopu branku netrefil.

Po prvním poločase se tak do kabin odcházelo za stavu 0:0 a nervozita se nad "stadionem přátelství" dala krájet. Dvacet tisíc diváků totiž vědělo, že Cottbus je v tuto chvíli v druhé lize, protože jak Bielefeld tak i Karlsruhe po svých prvních půlích vedly.

Do druhého poločasu vstoupili Werkself nepřesnou ránou Rolfes. Rozhraní padesáté a šedesáté minuty však dimenziálně otočily vývoj v bundeslize. V 50. minutě se na der Freundschaftu prosadil po Skelově přiťuknutí Jula a v 57. minutě vyrovnal v utkání Bielefeldu s Hannoverem Jiří Štajner, čímž do baráže poslal Energii.

Publikum bylo na nohách, Rivič se takřka po hodině hry dočkal prvního střeleckého pokusu v druhém poločase i Rivić, jenomže na jeho ránu se Adler vytáhl. Leverkusen hrál nadále pasivně a Cottbus se dostával do čím dál větších příležitostí. Shao přihrál Rivićovi, ten zamířil do rohu, ale Adler opět zakročil.

Po dlouhé době se Leverkusen zadařilo až v 63. minutě, Barnetta prošel přes dva obránce Energie a jen díky reflexnímu zákroku Tremmela byla uchována naděje Cottbusu. Ta byla ještě více podpořena o minutu později, když Bayer otevřel svou levou stranu, Skela odcentroval na Riviće, ten dostal hodně prostoru a ze sedmi metrů nedal Adlerovi šanci.

O definitivní výhře Cottbusu bylo rozhodnuto po 70. minutách, Skela předložil už svůj třetí gól, Jula tentokrát doklepával do prázdné branky. O chvíli později Kiessling ve stoprocentní šanci nedal tváří v tvář Tremmelovi a na tvářích hráčů Bayeru se objevily úsměvy.

Ještě větším debaklem mohl skončit zápas, nebýt neproměněné penalty od muže zápas Ervina Skely. Ten se jí ujal po faulu Kadlece na Shaa, ale míč nasměroval nad břevno.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady je úplně klidně možný,že to Bayer Cottbusu pustí. Bayeru už o nic nejde. Ikdyby prohrál tak se na něj nikdo nedotáhne protože za ním Werder má o 4 body míň. A kdyby vyhrál tak to pro něj stejně nic neřeší. Takže si myslím, že Cottbus může vyhrát a pokud vyhraje tak je jasný, že jí to Bayer pustil.

Reagovat
pavel.fotbal

To je úplně jasný!

Reagovat
smazaný uživatel

bla bla bla...nakecáš toho teda dost

Reagovat
smazaný uživatel

To je stejný jako Zlín- Brno mu to na 80%pustí o nic mu nejde a jsou to oba moraváci.

Reagovat
smazaný uživatel

a podplacený

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele