4. kolo
22.10.2008 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Frankfurt po napínavém závěru zdolal Karlsruhe

Frankfurt se konečně dočkal! Pod tlakem živořící Funkelův tým dokázal v dohrávaném utkání čtvrtého kola poprvé v sezóně vyhrát, když po strhujícím závěru porazil Karlsruhe 2:1. Hosté v Commerzbank-Areně vedli, domácí borci ale skóre se štěstím, které jim doposud chybělo, otočili.

Začátek utkání a vlastně celý první poločas byl pro oko fotbalového fanouška k uzoufání. Oba týmy potvrzovaly, že co se týče kreativity na tom příliš dobře nejsou, ve hře byl nadbytek nepřesností. O něco aktivnější byl přece jen Eintracht, nejprve si v pokutovém území naivně ustlal Fenin, sudí Kinhöfer však zcela v souladu se spravedlností penaltu nenařídil, zanedlouho poté pohotově pálil Liberopoulos, leč nepřesně. Velmi pasivně hrající KSC zahrozilo pouze po rohu da Silvy, kdy pokus Mutzela musel zblokovat Fink, a jelikož Orli nic převratného vymyslet nedokázali, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

Zhruba stejný obrázek hry pokračoval i po změně stran, Eintracht se i nadále marně snažil, Karlsruhe vyčkávalo. Tempo a atraktivnost hry se však s postupem času a příchodem střídajících hráčů začaly měnit. V 67. minutě našel Porcello na zadní tyči Freise, ten pohotovou ranou trefil jen boční síť. Podobně si vedl o minutu později na druhé straně Liberopoulos, za dalších deset minut skončila taktéž na boční síti pro změnu střela Amanatidise.

Poté musel proti Görlitzově pokusu vytasit pěkný zákrok Nikolov, který o něco později zklikvidoval také obrovskou šanci Carnella. V 82. minutě však již hosté vedli, Carnell zahrál z pravé strany roh na přední tyč, kde Franz vyhrál souboj s Russem a přesnou hlavičkou otevřel skóre – 0:1. Domácí fanoušci téměř okamžitě začali skandovat "Funkel raus!", hned v 84. minutě však bylo srovnáno. Po Steinhöferově přímém kopu nedokázal Miller uklidit míč do bezpečí, ten se odrazil ke kopačkám Köhlera, který již neměl potíž trefit prázdnou branku – 1:1.

Zápas ale zdaleka nekončil, chvíli nato hlavičkoval vedle Fink, na druhé straně měl stoprocentní šanci Freis, který jednoduše přešel přes Russe, stopku mu ale vystavil dobře vyběhnuvší Nikolov. V první minutě nastavení tak přišel trest. Amanatidis si zpracoval dlouhý balon do šestnáctky, prodral se kolem hostujícího obránce a střelou mezi Millerovy nohy rozhodl o vítězství domácích 2:1, čímž se Eintracht odpoutal z posledního místa a dokonce utekl i ze sestupových pozic, byť jen o skóre.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tento zapas je odlozeny nebo se myslim na livesport.cz je to presktnuty a je napsano odlozeno je to pravda

Reagovat
smazaný uživatel

je to dohrávka, takže byl přeloženej na dnešek (kvůli koncertu madonny )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele