27. kolo
11.04.2009 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 1:2

Wolfsburg se dále drží na vítězné vlně, která ho vynesla až do čela tabulky, které díky vydrženému vítězství v Mönchengladbachu dále drží. Hosté šli do vedení gólem Dźeka z 21. minuty, stateční domácí ještě v 79. minutě vyrovnali, na Rietherovu trefu už však odpovědět nedokázali a promarnili možnost předskočit Arminii Bielefeld na nesestupové příčce.

Domácí na lídra tabuly začali aktivně, hned ve 4. minutě poslal hostům varování Marin ze standardní situace. Maličký záložník hrozil i o minutu později, Barzagli si s ním však poradil. Ve 12. minutě byl v šanci i Baumjohann, stejně jako o 4 minuty později Matmour však nebyl úspěšný.

Domácí tak nevyužité šance z úvodu měly mrzet, první varování poslal Sascha Riether po standardní situaci v 19. minutě a už o 2 minuty později vedli hosté 1:0. Po Misimovićově centru se o to tradičně hlavou postaral Dźeko. Domácí však mohli v zápětí odpovědět, šancí ve 28. minutě však Matmour pohrdl. Do přestávky potom ani jeden z týmů nenašel recept na překonání obrany soupeře a ohrožení soupeřova brankáře, do kabin tak odcházeli spokojenější hosté s jednogólovým náskokem v zádech.

Domácí Borussia začala druhý poločas stejně jako ten první, již ve 2. minutě mohl vyrovnat Colautti, po perfektním Marinově centru z 10 metrů však trestuhodně netrefil. Byli to nadále hosté, kdo určoval tempo hry, Colautti však na švýcarského gólmana v hostující bráně nevyzrál ani v 59., ani ve 64. minutě. Na druhé strnaě se k odpovědi zmohl Wolfsburg, na domácí obranu však natřikrát nevyzrál ani nejlepší střelec soutěže, Grafite.

Za permanentní snahu byl Mönchengladbach odměněn v 79. minutě, na Marinův centr si naskočil stoper Dante. Úsměv na tváří domácím však dlouho nevydržel, spláchl jim ho Sascha Riether. Proti jeho pokusu sice Bailly napoprvé vytáhl perfektní reflexivní zákrok, o dvě minuty později už ale v napnutí sítě Rietherovi nic nezabránilo a wolfsburgské VfL si tak z Borussia-Parku odváží cenné vítězství.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
Lahvac-CZ

nejspíš ano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele