9. kolo
25.10.2008 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Karlsruher SC 1:0

Obnovená premiéra na lavičce Mönchengladbachu se Hansi Meyerovi povedla. Jeho svěřenci doma zásluhou Paauweho trefy porazili Karlsruhe 1:0 a ve vyrovnaném spodku tabulky se posunuli na sedmnáctou příčku. KSC je minimálně do neděle třinácté.

Vstup do utkání měli velmi čilý oba týmy. Žádné taktické vyčkávání přispělo k tomu, že se bylo na co dívat, střely v úvodu však byli většinou nepřesné. První výrazná šance přišla na straně hostí v 19. minutě, kdy se nalevo prosadil Iashvilli a odcentroval na Freise, ten však pálil těsně vedle. Domácí odpověděli prostřednictvím Matmoura, který se rozhodl pro individuální akci, na jejímž konci byla střela do boční sítě.

V závěru poločasu se Gladbach dostal do tlaku. Nejprve unikl po levé straně Marin a odcentroval, Friend ale míč těsně minul. Téměř totožná situace přišla ještě v poslední minutě první půle, po Marinově centru se Friend k míči tentokráte dostal, hlavičkou ale branku netrefil.

Hned po změně stran dvakrát zahrozili hosté, nejprve svou akci nedotáhl ke zdárnému konci Iashvilli, krátce po něm střílel nepřesně Freis. V 51. minutě však již přišla branka, z níž se radovala Borussia. Kleine poslal dlouhý míč na hrot, kde Friend přiťukl míč hlavou Paauwemu a ten rázně zakončil – 1:0. Karlsruhe se snažilo odpovědět, s Freisovým pokusem si ale poradil Gospodarek.

Hosté s postupem času přidávali na aktivitě, nic jiného jim také nezbývalo. Dlouho se však proti zkonsolidované obraně domácích prosadit nedokázali, až v 76. minutě nahrál Kennedy Freisovi, ten opakovaně vystřelil a Gospodarek musel prokázat své kvality, aby uchránil čisté konto. Více však již hosté vyprodukovat nedokázali, naopak pojistku mohl přidat z přímého kopu Coulibaly, jenž trefil břevno, na domácím zisku tří bodů se ale tak jako tak nic nezměnilo.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele