15. kolo
29.11.2008 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Energie Cottbus 1:3

Borussia M'Gladbach doma podlehla Energi Cottbus 1:3 a propadla se na sestupové 16. místo. To hosté se tímto tříbodovým ziskem rázem katapultovali na 15. příčku, o bod právě před svého dnešního soupeře.

První šanci si vytvořili domácí, když se po ose Marin, Friend dostal míč k Baumjohannovi, ale jeho hlavičku skvěle chytil Gerhardl Tremmel. Pak se dostali ke slovu hosté. Nejdříve Rangelov tlačil míč hlavou pod břevno, leč pouze do středu brány a Uwe Gospodarek míč vyškárbl nad bránu.

V 17. minutě byl již ale krátký na vlastní gól Bradleyho. Marin ztratil u pravé postraní čáry míč, Iliev si narazil s Rostem a postupoval podél brankové čáry na branku Uwe Gospodarka. Tam udělal kličku směrem dostředu hrací plochy a prudce nacetroval přízemním centrelm před bránu, kde stál jen Michael Bradley, od kterého se míč odrazil nešťastně do vlastní brány - 0:1

I nadále byli aktivnější hosté a málem svoji aktivitu přetavili v druhý gól. Pavičevič přihrával z pravého křídla před bránu, Sörensen pustil šikovně míč pod sebe a nikým nehlídaný Rangelov mířil přesně k pravé tyčce, ale Gospodarek byl rychlejší. Poslední šanci před pauzou měl mladý Baumjohann, ale ten odražený míč nedokázal z úhlu procpat do prázdné branky.

Druhou půli otevřel gólem v 51. minutě Dennis Sörensen, když ho krásnou kolmicí mezi dvěma hráči vysunul Iliev. Sörensen si v zakončení počínal mazácky, když obstřelil povyběhnuvšího Gospodarka.

Druhý inkasovaný gól konečně nakopl domácí, kteří kontrovali hlavičkou Frienda, která mířila vedle. V 59. minutě se ale mohli fanoušci Borussie naplno radovat, protože po rohovém kopu Marina se sice Gohouri hlavou neprosadil, ale odražený míč Baumjohann nacetroval zpátky do ohně a Gohouri úspěšně složil reparát, když dokázal vyskočit ze všech nejvýšše a nasměroval míč k bližší tyči Tremmelovy brány.

Bohužel pro domácí to bylo vše, na co se zmohli, a úřadovala už jen Energie. Sice Jula neproměnil 100% šanci, když Gospodarek netrefil po odkopu míč a před Julou byla již jen prázdná brána, ale v 85. minutě si tento rumunský kanonýr vše vynahradil. Pavičevič mu poslal krásný míč pod sebe a Julovi stačilo jen nastavit nohu a míč se třepotal v bráně. Energie tak zaslouženě vyhrála a veze si z Gladbachu všechny tři body.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele