16. kolo
06.12.2008 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 1:3

Leverkusen i přes prohru v minulém kole s Bayernem dokázal v poklidu porazit M'Gladbach a posunul se zpět na třetí místo, ze kterého sesadil berlínskou Herthu, jenž dnes prohrála na půdě Schalke 04. Zapříčinil se o to hlavně Stefan Kießling, jenž vstřelil dvě branky.

Mönchegladbach pozměnil své rozestavení oproti minulému bundesligovému střetnutí, kdy prohrál rovněž doma s Chotěbuzí 1:3, na 4-4-2 a ze začátku se zdálo, že by to mohlo přinést ovoce. Domácí totiž měli první šanci, po Marinově centru z volného přímého kopu z pravé strany nebezpečně hlavičkoval Colautti, bránu však trefit nedokázal. Mönchegladbach se nadále tlačil dopředu a svého favorizovaného soupeře přehrával. Do další šance se ale dostal hostující Kießling, to ještě ale pouze seřizoval svá mířidla. Hra se odbývala především ve středu hriště a byla často kouskována fauly. Dalši šanci měli opět domácí, Evans ale Adlera prostřelit nedokázal.

A tak se potvrdilo staré známe pravidlo "nedáš-dostaneš", domácí ve 25. minutě potrestal muž dnešního zápasu Stefan Kießling. Po chybě Evanse ve středu hřiště se dostal k míči a nekompromisně propálil Heimerotha. Druhý gól přišel v 37. minutě a velký podíl na něm měl český reprezentant Michal Kadlec, který zleva nacentroval a Kießling už se zakončením neměl problém. Za dvě minuty přišla sporná situace u branky domácích. Po Barnettově střele nebylo docela jasné, jestli míč přešel či nepřešel brankovou čáru, rozhodčí Stark branku neuznal a tak se hrálo dál.

Po přestávce byli aktivnější domácí, góly ale opět dávali hosté. Již podvanácté v sezóně se trefil Patrick Helmes . Po rychlé narážečce s Kießlingem se dostal za obranu domácích a pohodlně skóroval. Po třetí vstřelené brance tempo hry Bayeru trochu opadlo a Borussii tak bylo umožněno snížit. V 61. minutě se po Marinově volném kopu se hlavou prosadil Jantschke - 1:3.

O chvilku později měli domácí další stoprocentní brankovou příležitost, Baumjohann ale ani nadvakrát nedokázal Adlera překonat. Bayer ale nadále hrál pasivně a domácí měli převahu. Snížit mohl Bradley, jeho pokus ale René Adler zlikvidoval. Poté už se všal Bayer zvedl a domácí mohli litovat, že nedokázali využít svých nadějných příležitostí. Leverkusenu ale viditelně scházela vůle vstřelit další gól a tak své šance obvykle ani nedotáhl do konce. Přesto za výhru 3:1 bere tři body.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3, BAYER!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 bayern leverkusen patrick halmes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele