7. kolo
04.10.2008 15:40 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln 1:2

Rýnské derby skončilo lépe pro hosty. V úvodu padly hned dvě branky, Köln se tak může radovat až díky pózdní trefě Novakoviće, která znamená výhru 2:1 nad Mönchengladbachem.

Utkání začalo otevřeně z obou stran a již v páté minutě přišla první branka. Vučičevićovu nepříliš prudkou střelu stačil Heimeroth pouze vyrazit před Ehreta, který přes ležícího brankáře otevřel skóre – 0:1. O minutu později měl stejný hráč další příležitost, tentokrát ho ale zablokoval bránící Daems. Domácí ovšem dlouho nevyčkávali a pustili se do honby za vyrovnáním.

V desáté minutě pálil Marin a Mondragón s obtížemi vyrazil. Následný rohový kop ale hostující brankář podcenil, hlavičku Daemse ještě do sítě neprošla, následná dorážka ze dvou metrů v podání Brouwerse však již ano. Po dvou zaváháních gólmanů tak padly dvě branky, každá na jedné straně, po čemž se hra trochu uklidnila. Krátce před odehranou půlhodinou hledal Matmour v šestnáctce Frienda, Mondragón se ale překonat nenechal. Na druhé straně pěkně nacentroval Antar na Vučičeviće, jeho hlavička však šla těsně vedle.

Po přestávce měl první šanci Novaković, který šel dokonce sám na Heimerotha, ten mu ale duchapřítomně sebral míč od kopaček. O několik minut musel domácí brankář řešit pro změnu Novakovićovu hlavičku, a znovu si vedl úspěšně. V 74. minutě pak měl šanci z kategorie stoprocentních domácí Friend, který se po Marinově práci ocitl na zadní tyči sám před prázdnou branku, kterou ale z úhlu nedokázal trefit.

Jinak ale ve druhé půli měli kolínští Kozlové proti gladbachských Hříbatům navrch a to zvláště v poslední čtvrthodině. V 80. minutě hlavičkoval Novaković a na brankové čáře odvracel Marin, poté měl příležitost střídající Chichi, proti kterému se ale vyznamenal Heimeroth. V 88. minutě však přišlo rozhodnutí. K přímému kopu se postavil Novaković, a přestože si na jeho střelu k levé tyči stačil Heimeroth sáhnout, tak míč skončil v síti – 1:2. Köln se tak může radovat z posunu do první poloviny tabulky, Borussia naopak zůstává poslední.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele