1. kolo
16.08.2008 15:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2:3

Výborně do sezóny odstartoval Dortmund, když ve velmi ofenzivním utkání dokázal přes vyrovnaný průběh na horké půdě v Leverkusenu uhrát všechny tři body.

Utkání začalo svižně, první střelu měl ve třetí minutě Blaszczykowski, Fernandéze ale nepřekvapil. O minutu později to však byl znovu polský záložník hostů, který po zaváhání Henriqueho vybídl příhrávkou do pokutového území Valdéze a ten otevřel skóre. Leverkusen se pokoušel odpovědět, Helmese však zneutralizoval Hummels. Po čtvrthodině mohl navýšit vedení Klimowicz, bravurně ale zasáhl Fernandéz.

Ve 21. minutě našel pěkně Kiessling Helmese, který chladnokrevně pod Weidenfellerem vyrovnal. O pár minut později se snažil na druhé straně Valdéz, jeho střela však šla vedle. Ve 31. minutě byl blízko druhé branky Helmes, který sice překonal Weidenfellera, na brankové čáře ale zachránil BVB Subotič. O dvě minuty později našel Vidal Kiesslinga, ten v jasné pozici ale hlavičkou přestřelil. Toho dokázali využít hosté ve 36. minutě. Valdéz dostal napravo příliš času a prostoru, zpětnou nahrávkou našel Kringeho, který míč z voleje napálil do sítě. Vyrovnat se pokusil opět Helmes, po přihrávce Kiesslinga ale pálil mimo.

Ve druhé půli již v brance Borussie stál Ziegler, jenž nahradil zraněného Weidenfellera, a ve 49. minutě se mohl radovat z branky na 3:1. Na Hajnalův roh si naskočil Subotič a hlavou vsítil svoji první bundesligovou branku. Iniciativu převzal Bayer, hlavičky Vidala a Friedricha ale zlikvidoval Zigler. Na druhé straně se řítil sám na Fernandéze Valdéz, vítězem tohoto souboje byl tentokrát domácí brankář.

Postupem času Dortmund vyklidil pozice a už jen bránil. Dobrou šanci měl výborně hrající Helmes, opět ale ztroskotal na Zieglerovi. Krátce po něm střílel Renatu Augusto, mířil ale příliš vysoko. Až v 83. minutě se domácí prosadili. Na Dumův centr zleva si naběhl Kiessling a hlavou snížil na rozdíl jediné branky. Ze závěrečného tlaku Bayer vyprodukoval dvě šance. Tu Gekasovu zneškodnil Ziegler a když v poslední nastavené minutě pálil Bulykin jen vedle, Dortmund výhru uhájil.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen zvítazi 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele