34. kolo
23.05.2009 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Arminia Bielefeld - Hannover 96 2:2

Díky neudrženému vedení se Bielefeld stěhuje do druhé ligy, Wichniarkovo vyrovnání v závěru utkání přišlo pozdě.

Bielefeld musel jít do zápasu s tím, že chce vyhrát, a také to tak vypadalo. Již ve třetí minutě si Wichniarkovu ránu zpoza šestnáctky do vlastní branky srazil Mario Eggimann. Slibný začátek dal Bielefeldu naději bundesligy i pro příští sezonu.

Hannover se postupem času začal více dostávat do utkání a získal i kontrolu nad míčem. První varování přišlo v 19. minutě, kdy zahrozil po Krzynówkově rohu Bruggink, jehož pokus vytáhl na brankové čáře Munteanu. Tempo hry stoupalo, ale hosté byli před brankou Arminie víceméně neškodní. Navíc si v 36. minutě připsal druhý nešťastný zákrok švýcarský stoper Eggimann, jenž nohou "vytvořil" patnácticentimetrovou otevřeninu na hlavě brankáře Enkeho, jehož musel nahradit Fromlowitz.

Závěr prvního poločasu patřil jednomu muži - Kingu Arturovi. Ten sice několikrát odstřeloval německého reprezentanta do 21 let, ale ani jednou neuspěl.

Druhý poločas však už víceméně patřil hostím. Nejprve neuspěl Pinto, na druhé straně Wichniarek a následně i Schüler. V 57. minutě však přišel šok. U centru Viniciuse byl před Mijatovićem rychleji Jiří Štajner, jenž hlavou překonal Eilhoffa.

Pak začalo pravé drama - Arminia dala vše do útoku, musela vyhrát. Ale Hannover spoléhal na své obranné řady a navíc své nesporné kvality prokazoval i mladík Fromlowitz v brance - minutě šestašedesáté tváří v tvář vychytal Wichniarka.

V 84. minutě navíc osud Bielefeldu na 99% zpečetil Pinto, jenž poslal hosty do vedení. Gól Wichniarka v samém závěru sice přinesl naději, která ale během několika minut zemřela. Bielefeld se s Bundesligou minimálně na rok loučí jako nejhorší tým sezony 2008/09.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele